Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Eurogroup: Απόφαση - ανάσα για την Ελλάδα



«Όλα πήγαν καλά. Το παλέψαμε όλοι μαζί οι Έλληνες και σήμερα ξεκινά μία καινούργια μέρα για όλους», δήλωσε από την Αθήνα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σχολιάζοντας την απόφαση του ΔΝΤ και της Ευρωζώνης, στις Βρυξέλλες. Έως τις 13 Δεκεμβρίου η δόση-μαμούθ 34,4 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης και η ...διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ κατέληξαν σε πολιτική συμφωνία για την αποδέσμευση της δόσης προς την Ελλάδα και τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Η συνολική συμφωνία επιτεύχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, μετά από 12ωρη συνεδρίαση. Εκτός από τα 34,4 δισεκατομμύρια, άλλα 9,3 δισ. € θα δοθούν σε τρεις μικρότερες δόσεις μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013.
Εταίροι και δανειστές δεσμεύτηκαν στη μείωση του ελληνικού χρέους στο 124% του ΑΕΠ έως το 2020 από 150,5% το δεύτερο τρίμηνο του 2012.
Από τα 43,7 δισεκατομμύρια ευρώ που θα λάβει η Ελλάδα, τα 34,4 δισ. € θα δοθούν ως τις 13 Δεκεμβρίου και τα υπόλοιπα 9,3 δισ. τμηματικά σε τρεις δόσεις.
Ευτυχής για τη συμφωνία εμφανίσθηκε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
«Η πολιτική συμφωνία που επετεύχθη, περιορίζει την αβεβαιότητα γύρω από την Ελλάδα», δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Όλι Ρεν.
Τις πρωτοβουλίες του Eurogroup χαιρέτισε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.
«Η συμφωνία θα μειώσει την αβεβαιότητα, αυξάνοντας την εμπιστοσύνη για την Ελλάδα και την Ευρώπη», υπογράμμισε ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.
«Το πλαίσιο που διαμορφώθηκε στο Eurogroup είναι η νέα αφετηρία που χρειάζεται η χώρα μετά από εννέα μήνες αναμονής», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Η σημερινή απόφαση κρατάει την Ελλάδα στο ευρώ», επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, από τις Βρυξέλλες.
πηγή:www.sport-fm.gr
Print Friendly and PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσθέστε το σχόλιό σας!!! Πείτε μας ότι θέλετε!

Σκάστε τις φούσκες!