Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Η Google εξαγόρασε εταιρεία παραγωγής ενέργειας με "φτερωτές" ανεμογεννήτριες

Η αμερικανική εταιρεία Google ανακοίνωσε την εξαγορά της εταιρείας Makani Power, η οποία παράγει ενέργεια με ανεμογεννήτριες τοποθετημένες σε φτερά αεροσκαφών.

Ο ερευνητικός βραχίωνας της αμερικανικού τεχνολογικού κολοσσού, η Google X θα ενσωματώσει την Makani Power.

Πρόσφατα, η Makani Power πραγματοποίησε την ...

πρώτη πλήρως αυτόνομη πτήση «φτερωτών» ρομπότ που φέρουν μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στους έλικές τους.

Το κόστος της συμφωνίας δεν ανακοινώθηκε από τη Google.

Από την πλευρά της, η Makani Power σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι η συμφωνία με τη Google «θα επιτρέψει στην εταιρεία να επιταχύνει την έρευνα προκειμένου να καταστεί το κόστος παραγωγής αιολικής ενέργειας ανταγωνιστικά προς τα ορυκτά καύσιμα».

Η Makani Power αντί να χρησιμοποιήσει σταθερούς στροβίλους για την παραγωγή αιολικής ενέργειας, πειραματίζεται με μικρότερες «ιπτάμενες» τουρμπίνες, οι οποίες λειτουργούν ως έλικες κατά την απογείωση του σκάφους.

Οι ερευνητές της Makani ισχυρίζονται ότι η τοποθέτηση των ανεμογεννητριών σε πτερύγια είναι αποτελεσματότερη καθώς «οικοδομείται» με λιγότερα υλικά από τους παραδοσιακούς επίγειους πύργους με τουρμπίνες.

Επιπλέον, τα «φτερωτά» ρομπότ παραγωγής ενέργειας μπορούν να προσγειωθούν προκειμένου να προστατευτούν από πιθανές ζημιές σε περίπτωση που οι ταχύτητες του ανέμου είναι πολύ υψηλές ή εφόσον παρατηρηθεί κακοκαιρία.

Πηγή



Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!