Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Είμαι έγκυος και πρέπει να ταξιδέψω με αεροπλάνο. Είναι ασφαλές;

Πολλές γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους αναγκάζονται να ταξιδέψουν με αεροπλάνο.
Πόσο ασφαλές είναι όμως, ένα τέτοιο ταξίδι;
Καταρχήν αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, με κυριότερο το .....
μήνα της εγκυμοσύνης που διανύει μία γυναίκα. Σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες το ταξίδι με αεροπλάνο θεωρείται 100% ασφαλές για μία έγκυο που έχει ήρεμη εγκυμοσύνη χωρίς καμία επιπλοκή. Ωστόσο τα χρονικά όρια που μπορεί να ταξιδέψει άφοβα, είναι στα μέσα της κύησης. Δηλαδή μεταξύ της 14ης και 28ης εβδομάδας.
Ωστόσο υπάρχουν κάποιες οδηγίες τις οποίες θα πρέπει να ακολουθήσει η έγκυος γυναίκα όταν ταξιδέψει με το μέσο αυτό:
Η επιλογή του καθίσματος θα πρέπει να γίνει προσεχτικά και θα πρέπει να είναι άνετο.
Σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού, η ζώνη του καθίσματος θα πρέπει να είναι δεμένη και μάλιστα να είναι στερεωμένη κάτω από την κοιλιά της εγκύου και στην αρχή των μηρών, ώστε να μην πιέζεται πουθενά.
Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν αναταράξεις στο αεροπλάνο, καλό θα ήταν η έγκυος να περπατήσει στο διάδρομο. Ωστόσο αν υπάρχουν, μπορεί η γυναίκα στη θέση της να κουνάει τους αστραγάλους της και τα πέλματά της.
Η κατανάλωση υγρών, όπως νερού και χυμών βοηθάει στην αναπνευστική λειτουργία, αφού η χαμηλή υγρασία στην καμπίνα μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση.
Αυτές είναι οι πιο σημαντικές οδηγίες που δίνουν οι γιατροί στις γυναίκες που βρίσκονται στην περίοδο εγκυμοσύνης. Βέβαια επειδή κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική, θα πρέπει η μέλλουσα μαμά να συμβουλευτεί το δικό της γιατρό ο οποίος είναι κι ο αρμοδιότερος, αφού την εξετάζει και γνωρίζει όλο το ιστορικό της.



Πηγή
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!