Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ - ΕΚΔΙΚΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ


Ανοιχτή επιστολή προς τους εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Καλησπέρα από έναν απλό εθελοντή που αηδίασε με αυτά που γίνονται μέσα στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Από έναν καθημερινό άνθρωπο με λίγο παραπάνω ευαισθησίες. Γράφω λοιπόν αυτή την επιστολή καθώς κουράστηκα, αγαπητοί συνάδελφοι, να μας εκδικούνται, να μην μας σέβονται και να παίζουν εις βάρος μας. Οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού είναι σε "πόλεμο" και σε πολέμους συμβαίνουν ακραία γεγονότα εις βάρος όσων είναι με το μέρος της αλήθειας. Πόλεμος ψυχολογικός, πόλεμος ηθικός, ενοχοποιητικός, γεμάτος απειλές και αποδιοπομπαίους τράγους. Τα κακά μαύρα πρόβατα, που επειδή είπαν τι είδαν, ή τι άκουσαν, ή τι τους έβαλαν να κάνουν, πολύ περισσότερο επειδή είπαν την αλήθεια, βρίσκονται με όνομα γεμάτο σχόλια και χλευασμούς μέσα σε ένα κίνημα από τα πιο ευγενικά που υπήρξαν ποτέ. Βρίσκονται κυνηγημένοι από καρεκλοκένταυρους υπαλλήλους που πληρώνονται παχουλούς μισθούς μέσα στον Ερυθρό Σταυρό.

Ξεσπάω λοιπόν σε αυτούς που λένε ότι προστατεύουν τους εθελοντές και πίσω τους πράττουν το αντίθετο. Αυτός είναι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που έχουν ορκιστεί πίστη στο ανθρώπινο ιδεώδες. Συγχαρητήρια κύριοι! Είστε με αυτούς που ανακάλυψαν μια μέρα πως πίστη σε αυτό το ιδεώδες, σημαίνει ταυτόχρονα πίστη στην τσέπη σας, στην αβυσσαλέα δίψα σας για καρέκλες, για αξιώματα, για τίτλους. Πίστη στην ρουφιανιά και στην αμοιβαία "εξαγωγή" οφθαλμών….. Πολύ ερυθροσταυρικό.... Πολύ ανθρώπινο.... Πολύ εθελοντικό.... 
Είμαι λοιπόν μέλος αυτής της οργάνωσης. Και μέσα από μερικές γραμμές θα προσπαθήσω να αφυπνίσω συναδέλφους μου εθελοντές σε όλη την επικράτεια, οι οποίοι ίσως να φοβούνται να πουν αυτά που συμβαίνουν στην πραγματικότητα, γιατί ξέρουν ότι θα τους διαγράψουν και θα τους πετάξουν έξω από το κίνημα.

Συνάδελφοι, είναι γνωστό πως ο Ανδρέας Μαρτίνης, πρώην (σχεδόν ριζωμένος) πρόεδρος του κινήματος, ευθύνεται για βαριά σκάνδαλα. Μερικά από αυτά όπως διαβάζω, κακουργήματα. Σύμφωνα πάντα με δημοσιεύματα και όχι αερολογίες και σύμφωνα με τα πορίσματα ορκωτών λογιστών και κρατικών ελεγκτών αυτός ο άνθρωπος, αυτός ο ευγενής, μαζί με την αυλή του, έφαγαν (ή πιο ευγενικά... απόλαυσαν...) πολλά εκατομμύρια ευρώ. Και από ότι μαθαίνουμε μέσα από τους κόλπους του ερυθρού σταυρού, δεν είναι μόνο υπεξαιρέσεις.... Ολόκληρες συνομωσίες έστηνε ο ''βασιλιάς'' Μαρτίνης σε βάρος όποιου πήγαινε να πει που πάνε τα χρήματα του Ερυθρού Σταυρού. Σύμφωνα με δημοσιεύματα από το «πρώτο θέμα», το «τρομακτικό», και διάφορα άλλα επώνυμα site, ο βασιλιάς συνήθιζε να δίνει υπέρογκα ποσά για πουρμπουάρ, λουλούδια, κοσμήματα και σουίτες για όμορφα πολυτελή κορίτσια.... Αλίμονο... Μα γιατί αγαπητέ και αξιοσέβαστε πρώην Πρόεδρε του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού?, Γιατί σε κατηγορούμε όλοι? Γιατί να μην καλύπτεις με χρήματα του κινήματος τις χλιδάτες σου παρέες και τις ακριβές σου βίζιτες? Ορίστε πρόεδρος για ανθρωπιστικό, μη κερδοσκοπικό κίνημα! Και μην ξεχνάμε ότι οι παρέες σου δεν ήταν μόνο κοριτσάκια... ήταν πολιτικοί, ήταν καλλιτέχνες, ήταν δημοσιογράφοι, διάφοροι φαρισαίοι και φυσικά η ακολουθία σου μαζί με τον παλιό σου φίλο που τυγχάνει να ήταν Τομεάρχης στον Ερυθρό Σταυρό. Και Τομεάρχης κόψε φάτσα - βγάλε συμπέρασμα.... ο κύριος Ορφανός! Τομεάρχης και σωματοφύλακάς σου μαζί. 


Όσοι αντιστάθηκαν, εξαφανίστηκαν ξαφνικά. Σταμάτησαν να είναι "ικανοί" εθελοντές. Κάποιοι από αυτούς ήταν υπάλληλοι. Είχαν οικογένειες πίσω. Άλλοι ήταν γνήσιοι εθελοντές που λάτρευαν το κίνημα και το έργο του. Και αυτό δεν συνέβη μόνο στην Πρωτεύουσα άλλα και στην επαρχία. Όσοι έμειναν, έμπειρα, δυνατά, υποστηριζόμενα τσιράκια, που ήταν βολεμένα πριν, κατά την διάρκεια και μετά την "βασιλεία" Μαρτίνη. Τσιράκια όχι απλώς διορισμένα, αλλά φυτεμένα.... καρφωμένα σε θέσεις σημαντικές, για να χειρίζονται καταστάσεις, στο όνομα του "Ελέω Θεού Βασιλέα Μαρτίνη".... Φυσικά το ρόλο τους έπαιξαν και κυβερνήσεις... Ε, δεν γίνεται να παίζει μόνος του ο Μαρτίνης... είχαμε πράσινα παιδιά, γαλάζια παιδιά, κόκκινα, κίτρινα, και λεοπαρδαλί με βούλες... Είχαμε από όλα... Κανένα κόμμα να μην δυσαρεστήσει ο Πρόεδρος... 

Ο Μαρτίνης έφυγε... Τα λεφτά έφυγαν μαζί του.... Μερικά τσιράκια έφυγαν μαζί του... Έμειναν ένα μάτσο πικρόχολα εγωκεντρικά ανθρωπάκια, που καυχιόνται ότι υπηρετούν πιστά το κίνημα ενώ στην ουσία υπηρετούν πιστά τα εγώ και τις καρέκλες τους. Ένα μάτσο ανθρωπάκια, γεμάτα θύμο, γεμάτα ζήλια, με ανικανοποίητες ορέξεις (μην ξεχνάμε σεξουαλικές παρενοχλήσεις σε εθελοντές), γεμάτα ανασφάλεια μήπως κάποιος προσπαθήσει περισσότερο και τους πάρει την θέση... Τσιράκια και ανθρωπάκια που πληρώνονται από τον Ερυθρό Σταυρό για να κάθονται όλη μέρα στο facebook ή για πετάνε έξω από το κίνημα όποιον έχει διαφορετική γνώμη. Ντροπή λοιπόν στα έρμαια του εγωισμού, που αποκαλούν τους εαυτούς τους ερυθροσταυρίτες. Έχουν το θράσος και ξεσπούν με υπόγειους και ευτελής τρόπους πάνω σε αληθινούς ανθρώπους που σε αντίθεση με εκείνους, έχουν ιδεώδη, αγάπη προς τον εθελοντισμό και ανιδιοτελή ψυχή. Γι αυτό άδειασε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός από Εθελοντές σε όλη την Ελλάδα. Όλοι αηδίασαν με αυτά που εξακολουθούν να γίνονται μπροστά στα μάτια τους.

Ξυπνήστε αγαπητοί συνάδελφοι. Ξυπνήστε αδέλφια εθελοντές από όλη την επικράτεια. Συνάδελφοι από όλο τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Οι εθελοντές έχουμε τεράστια δύναμη. Φυσικά και δεν το γνωρίζετε. Δεν σας το είπε κανένας. Απλά δεν συμφέρει κάποιους να την αξιοποιήσουμε. Ξυπνήστε φίλοι και φίλες. Υπάρχουν άνθρωποι ανάμεσα μας, που έχουν αδικηθεί. Έχουν στοχοποιηθεί χωρίς λόγο. Μερικοί έφυγαν στεναχωρημένοι. Άλλοι θυμωμένοι. Άλλοι αδικημένοι. Εθελοντές που πρόσφεραν πολλά, και το ευχαριστώ ήταν προσβολές, απειλές, ειρωνείες και βρισιές. Γιατί να ανεχόμαστε τους υπαλλήλους του ερυθρού σταυρού που πληρώνονται και αυθαιρετούν;;; Που αυθαιρετούν εις βάρος μας και εις βάρος του κινήματος. Γιατί να ανεχόμαστε ανθρώπους που δεν μπορούν καν να σεβαστούν τον εθελοντή; Όσοι διαβάζετε αυτή την επιστολή τώρα, είναι σίγουρο, ότι από την αρχή του κειμένου, σας έχουν έρθει στο μυαλό πράγματα, σκηνές κ.α. που διασταυρώνουν τα λεγόμενα μας. Για ποιο λόγο, κάποιοι που καβάλησαν τα καλάμια και τα πάνε βόλτα, να ξεσπάνε τα νεύρα τους πάνω σε απλούς εθελοντές ότι ώρα τους καπνίσει και για όποιο λόγο τους καπνίσει? Τι είναι ο εθελοντής που θα του επιβάλλουν προφορικά ή γραπτά, ότι τους κατέβει στο κεφάλι? ο εθελοντής είναι η πιο αγνή δήλωση προσφοράς. 

Δεν πρέπει να αφήσουμε μερικούς ασεβείς και ιδιοτελείς παράγοντες να ντροπιάσουν και να ταπεινώσουν εθελοντές για τα γούστα τους. Δεν είναι τυχαίο που υπάρχουν εθελοντές και αναφέρουν ότι δεν έχουν καν δικαίωμα γνώμης. Πως αν κάποιος πει αυτό που πιστεύει, μετά στιγματίζεται λες και έχουμε μεσαίωνα. Είναι λάθος λοιπόν συνάδελφοι να τους αφήσουμε να αυθαιρετούν συνέχεια εις βάρος μας. Έχουμε την δύναμη να το σταματήσουμε. Κάποιοι από εσάς θα με καταλάβουν. Άλλοι θα δυσαρεστηθούν και άλλοι θα αναρωτηθούν. Όσοι έχετε αμφιβολία, μπορείτε να ψάξετε μόνοι σας και θα καταλάβετε ποιοι και πως εκδικούνται τους εθελοντές. Μην τους αφήσετε να το καταφέρουν. 

Αγαπητοί συνάδελφοι, είμαστε μέλη, είμαστε το σώμα και η ψυχή της μεγαλύτερης και ευγενικότερης ιδέας που γεννήθηκε σε αυτόν το κόσμο. Της ιδέας του Ερυθρού Σταυρού. Μην αφήσετε μερικούς ανάξιους αυτής της ιδέας, να την κάνουν ότι θέλουν, και να την χρησιμοποιούν όπως αυτοί θέλουν. 

Διαβάστε και εδώ παρακαλώ... 

Αυτά ήθελα να πω, σε ερυθροσταυρίτες συναδέλφους από όλη την Ελλάδα. Σε συναδέλφους αδικημένους. Σε συνάδελφους που είναι ήδη εκτός ορίων με την συμπεριφορά μερικών ανδρείκελων. 
Σας ευχαριστώ

Με εκτίμηση 

Αθανάσιος Σ. Γιαννόπουλος 
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!