Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Με 10 υπερ-υπουργεία η κυβέρνηση Τσίπρα

Ποια θα είναι τα νέα υπερ- υπουργεία

Στη σύσταση τεσσάρων νέων υπερ- υπουργείων προχωρά σύμφωνα με πληροφορίες η νέα Κυβέρνηση. Σε αυτά, όπως όλα δείχνουν, θα ενσωματωθούν αρμοδιότητες υπουργείων τα οποία καταργούνται. Όλες οι αρμοδιότητες, οι θέσεις και το προσωπικό των υπουργείων που ....συγχωνεύονται, όπως διευκρίνιζε αρμόδια πηγή, μεταφέρονται στα νέα υπουργεία.

Την ίδια ώρα, δυο ακόμη υπουργεία αλλάζουν όνομα.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες συνιστάται:

- Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στο οποίο υπάγονται οι υπηρεσίες και οι αρμοδιότητες των υπουργείων: 1) Εσωτερικών, 2) Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, 3) Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και 4) Μακεδονίας Θράκης.

- Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού στο οποίο υπάγονται οι υπηρεσίες και οι αρμοδιότητες των υπουργείων: 1) Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, 2) Ναυτιλίας και Αιγαίου, 3) Τουρισμού και 4) Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

- Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο οποίο υπάγονται οι υπηρεσίες και οι αρμοδιότητες των υπουργείων: 1) Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, 2) Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και 3) οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

- Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων στο οποίο υπάγονται οι αρμοδιότητες και οι υπηρεσίες των υπουργείων: 1) Πολιτισμού και Αθλητισμού και 2) Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ακόμη το υπουργείο Υγείας μετονομάζεται σε υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας μετονομάζεται σε υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και η Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων μεταφέρεται από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Ορκίστηκε ο νεότερος πρωθυπουργός στην ιστορία της Ελλάδας

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας ορκίστηκε ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αποτελεί τον πρώτο ηγέτη που δίνει πολιτικό όρκο. Ο κ. Τσίπρας ορκίστηκε να τηρεί το Σύνταγμα και τους νόμους και να υπηρετεί πάντα το συμφέρον του ελληνικού λαού.

Λίγο νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας είχε μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο και έλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Κάρολο Παπούλια και εξέφρασε την ελπίδα του για διεύρυνση της πλειοψηφίας των 162 βουλευτών μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Δείτε στιγμιότυπα από την ορκωμοσία…

























Δείτε το ντοκουμέντο της διαβεβαίωσης - πολιτικού όρκου - που υπέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας.



Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ σε ένα σχηματισμό με 162 βουλευτές

Τη στήριξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων στον κυβερνητικό σχηματισμό με βασικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο Πάνος Καμμένος, σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα στην Κουμουνδούρου.

Η συμφωνία είχε γίνει γνωστή από αργά το βράδυ της Κυριακής ενώ δεδομένη θεωρείται η ανάληψη ενός υπουργείου από τους ΑΝ.ΕΛ., πιθανότατα του υπουργείου Ναυτιλίας.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός θα έχει τουλάχιστον 162 έδρες (149 του ΣΥΡΙΖΑ και 13 των Ανεξαρτήτων Ελλήνων).

Το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να κατευθυνθεί στο Προεδρικό Μέγαρο για να λάβει τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης από τον Κάρολο Παπούλια.

«Από αυτή τι στιγμή, υπάρχει κυβέρνηση στη χώρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα», συμπλήρωσε.

Τόνισε πως το κυβερνητικό σχήμα θα ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό εντός της ημέρας.

Σε μια έμμεση αναφορά για τις θέσεις των ΑΝ.ΕΛ., ο κ. Καμμένος επισήμανε πως «εμείς ό,τι λέμε ισχύει για πάντα».

Παρά τη συμφωνία της Κουμουνδούρου με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, πηγές της Κουμουνδούρου επιμένουν ότι όλα είναι ανοιχτά προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συζητήσει με όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις διώκονται μια ευρύτερη συναίνεση σε εθνικό και όχι σε κυβερνητικό επίπεδο «προκειμένου η χώρα να εμφανιστεί δυναμικά και ενωμένη στις διαβουλεύσεις με την Ε.Ε. και τους δανειστές».

Συνάντηση Τσίπρα με Θεοδωράκη

Ο κ. Θεοδωράκης εξερχόμενος από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, εμφανίστηκε θετικός στο ενδεχόμενο να συμμετέχει σε μια εθνική επιτροπή διαπραγμάτευσης με τους ευρωπαίους εταίρους, όταν όμως γνωρίζει τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εμείς θα θέλαμε να δούμε τι πραγματικά θέλει να διαπραγματευτεί με τους Ευρωπαίους και αν το δούμε αυτό, είμαστε διατεθειμένοι να μετέχουμε σε μια εθνική επιτροπή διαπραγμάτευσης», σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης, τονίζοντας πως η εθνική επιτροπή είναι κάτι που το θέλει τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το Ποτάμι. «Του εξήγησα ότι πρέπει να δούμε αυτές τις θέσεις και αν τις δούμε, θα μπορώ να του πω ότι είμαστε και εμείς παρόντες στη διαπραγμάτευση».

«Το αποτέλεσμα της σημερινής συνάντησης είναι ότι υπάρχουν πολλές επιφυλάξεις, αλλά υπάρχουν και σημεία συμφωνίας», σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης, συμπληρώνοντας πως το σημαντικότερο είναι η ύπαρξης σημείων συμφωνίας, τα οποία «πρέπει να προσπαθούμε να τα διευρύνουμε», όπως είπε.

Συνάντηση Τσίπρα-Ιερώνυμου για την πολιτική ορκωμοσία

Την απόφασή του να δώσει πολιτικό όρκο ενημέρωσε ο νέος πρωθυπουργός τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο. Ο Αλέξης Τσίπρας μετέβη στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών το μεσημέρι της Δευτέρας.

«Ήρθα εδώ να πάρω την ευχή σας. Σας διαβεβαιώνω ότι οι σχέσεις πολιτείας-εκκλησίας θα είναι πιο αναβαθμισμένες και ουσιαστικές απ' ότι στο παρελθόν» τόνισε ο κ. Τσίπρας.







Το υπουργικό σχήμα

Έτοιμα έχει τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας. Μετά τη σαρωτική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, το επίκεντρο έρχεται μοιραία στα πρόσωπα.

Σημαντικό ρόλο θα έχει ο Γιάννης Δραγασάκης, από την θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και του γενικού συντονιστή επί των οικονομικών.

Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι νέος υπουργός Οικονομικών θα είναι ο Γιάννης Βαρουφάκης, με αναπληρωτή, αρμόδιο για τα έσοδα τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ενώ στην ομάδα διαπραγμάτευσης εκτιμάται ότι θα μπει η Ράνια Αντωνοπούλου.

Στο υπερ -υπουργείο Ανάπτυξης εκτιμάται ότι θα τοποθετηθεί ο κ. Σταθάκης, ο οποίος ούτως ή άλλως ήταν αρμόδιος τομεάρχης, ενώ για το Εσωτερικών - αν δεν υπάρξουν καραμπόλες - παίζει δυνατά το όνομα Δημήτρης Παπαδημούλης.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος θα είναι ο Πάνος Σκουρλέτης και στο Επικρατείας ο Νίκος Παππάς.

Στο υπουργείο Εξωτερικών εκτιμάται ότι θα τοποθετηθεί ο Ν. Κοτζιάς, ενώ στο υπουργείο Άμυνας ο Θοδωρής Δρίτσας.

Το υπουργείο Εργασίας αναμένεται να αναλάβει ο Δημήτρης Στρατούλης.

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης ακούγεται το όνομα της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Σταύρου Κοντονή, ενώ ο Ν. Βούτσης θα είναι πιθανότατα ο νέος Πρόεδρος της Βουλής.

Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι ο Πάνος Καμμένος θα αναλάβει το υπουργείο Ναυτιλίας.

Τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων

Το newsbeast.gr σας μετέφερε λεπτό προς λεπτό τις αντιδράσεις και τις πρώτες τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών. Ο μεγάλος νικητής των εκλογών, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για μια νέα ημέρα στην Ελλάδα ενώ ο Αντώνης Σαμαράς στάθηκε στις λιγοστές απώλειες της Νέας Δημοκρατίας και επανέλαβε τον κίνδυνο του να βγει η χώρα από το ευρώ. Ας θυμηθούμε τι είπαν οι οκτώ ηγέτες των κομμάτων, εφτά από τα οποία θα βρεθούν στη νέα Βουλή.

Τσίπρας: Η τρόικα είναι παρελθόν


Σε ένα πανηγυρικό κλίμα στα Προπύλαια ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε για απόδοση δικαιοσύνης και ρήξη με το καθεστώς της διαπλοκής και της διαφθοράς και υποσχέθηκε ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση θα διαψεύσει όλες τις Κασσάνδρες και η χώρα της θα αποκτήσει ξανά η χώρα τη χαμένη της αξιοπρέπεια και την ελπίδα. «Εμπρός να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα. Θα τα καταφέρουμε», τόνισε ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ. Διαβάστε όλες τις δηλώσεις του Τσίπρα »

Σαμαράς: Η Νέα Δημοκρατία άντεξε και έχασε μόνο 2 μονάδες


Την εκτίμηση ότι η ΝΔ άντεξε στις εκλογές εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς σχολιάζοντας τα αποτελέσματα που δείχνουν το κόμμα 9 μονάδες πίσω από το ΣΥΡΙΖΑ. «Παραδίδω μια χώρα με ασφάλεια, μια χώρα που συντεταγμένα βγαίνει από την κρίση και πάνω από όλα παραδίδω μια χώρα που είναι μέλος της ΕΕ και του ευρώ», είπε μεταξύ άλλων ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας. Διαβάστε όλες τις δηλώσεις του Σαμαρά»

Το μήνυμα του Νίκου Μιχαλολιάκου



Μήνυμα από τη φυλακή έστειλε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, στο οποίο τόνισε ότι το κόμμα του αναδεικνύεται σε τρίτη πολιτική δύναμη. «Έχουμε νωπή τη λαϊκή εντολή να είμαστε στη Βουλή, να εκπροσωπήσουμε τον Ελληνικό Λαό, και όχι στη φυλακή. Ελπίζουμε ότι δεν θα βρεθούν κι αυτή τη φορά κάποιοι διεφθαρμένοι πολιτικοί, οι οποίοι θα κάνουν παρεμβάσεις στους δημόσιους λειτουργούς, ώστε να παραμείνουμε στην φυλακή» είπε μεταξύ άλλων. Διαβάστε ολόκληρο το μήνυμα του αρχηγού της Χρυσής Αυγής »

Θεοδωράκης: Εμείς δε θα σας προδώσουμε


«Τρίτη δημοκρατική δύναμη της χώρας είναι το Ποτάμι», σύμφωνα με τον πρόεδρο του κόμματος, Σταύρο Θεοδωράκη. Ο κ. Θεοδωράκης, επισήμανε ότι «χωρίς λεφτά, χωρίς προστάτες κατορθώσαμε το ακατόρθωτο να είμαστε στη βουλή με 16 βουλευτές» και συνέχισε ευχαριστώντας τους εθελοντές του κόμματος. Διαβάστε όλες τις δηλώσεις του Θεοδωράκη »

Κουτσούμπας: Απατηλές οι ελπίδες για τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ


Ικανοποιημένος για το αποτέλεσμα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας αλλά και σίγουρος πως οι ελπίδες για τη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι απατηλές εμφανίστηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας στο μήνυμά του για το εκλογικό αποτέλεσμα. Διαβάστε όλες τις δηλώσεις του Κουτσούμπα »

Ο χρησμός του Βενιζέλου


Σε μία λιτή δήλωση, για τα δικά του μέτρα, προχώρησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, κάνοντας τον απολογισμό της φτωχής παρουσίας του Κινήματος σε αυτές τις εκλογές, και αφού ανέλαβε την ευθύνη για την πορεία του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι προχωράει σε συνέδριο ριζικής ανανέωσης με όλα τα θέματα ανοικτά, συμπεριλαμβανομένου και του θέματος ηγεσίας, αλλά χωρίς τους υποστηρικτές του Γιώργου Παπανδρέου. Διαβάστε όλες τις δηλώσεις του Βενιζέλου »

Καμμένος: Μέσα σε ένα κλίμα φόβου οι Έλληνες επέλεξαν την ελπίδα και την αισιοδοξία


«Μέσα σε ένα κλίμα φοβίας οι Έλληνες επέλεξαν την ελπίδα και την αισιοδοξία. Ο λαός με την ψήφο ανέδειξε μια νέα κοινωνική πραγματικότητα. Οι ΑΝΕΛ θα βοηθήσουν ώστε η νέα πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα να σταθεροποιηθεί για το καλό του τόπου, αφού οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι το αναγκαίο καλό, για να οδηγηθεί η πατρίδα μας στο δρόμο της παραγωγής, στο δρόμο της αξιοπρέπειας, στο δρόμο της προόδου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ηγέτης των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Διαβάστε όλες τις δηλώσεις του Καμμένου »

Παπανδρέου: Κάναμε έναν άθλο και μόνο με την παρουσία μας



Αισιοδοξία ότι το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών θα είναι τελικά στη Βουλή, εξέφρασε ο Γιώργος Παπανδρέου σε δήλωσή του, πολύ πριν το υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώσει το εκλογικό αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, «το Κίνημα θα είναι εδώ» και ανήγγειλε την άμεση διεξαγωγή ανοιχτού Συνεδρίου, προχωρώντας την αυτοοργάνωση και τις διαδικασίες διαβούλευσης για την οργανωτική δομή. Διαβάστε όλες τις δηλώσεις του Παπανδρέου »

Διαβάστε επίσης...

- Μηλιός: Νεκρό το πρόγραμμα που συμφώνησε ο Χαρδούβελης στο Eurogroup. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα κατοχυρώσει τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας. Διαβάστε περισσότερα »

- Βγήκαν τα «μαχαίρια» στη Νένα Δημοκρατία. Επιχείρηση επαναφοράς στο μεσαίο χώρο. Διαβάστε περισσότερα »

- Διαψεύδει το περιβάλλον Καραμανλή τις φήμες για Προεδρία. Ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναφοράς στην κεντρική πολιτική σκηνή. Διαβάστε περισσότερα »

- Η... αποκαθήλωση Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ. Ξηλώνουν εικόνες του πρώην πρωθυπουργού στη Χαριλάου Τρικούπη. Διαβάστε περισσότερα »

- Το συμβολικό ποσοστό που παίρνει η Νέα Δημοκρατία. Δείτε το tweet που κάνει το γύρο του διαδικτύου. Διαβάστε περισσότερα »

Τι έγραψαν τα ξένα ΜΜΕ

Όλα τα βλέμματα στου κόσμου ήταν και παραμένουν στραμμένα στις ελληνικές εκλογές. Ας δούμε πώς κάλυψε ο ξένος Τύπος το αποτέλεσμα και τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν αναλυτικά οι αναφορές στην Ελλάδα.

- Τι έγραψαν τα ξένα ΜΜΕ μετά την ανακοίνωση των Exit Polls. Πρώτο θέμα σε όλο τον κόσμο. Δείτε τις πρώτες σελίδες. Διαβάστε περισσότερα »

- Ο Τσίπρας στο πρωτοσέλιδο της αυριανής Liberation. Δείτε την πρώτη σελίδα της γαλλικής εφημερίδας. Διαβάστε περισσότερα »

- Bild: Ευρώ-φρίκη ο θρίαμβος Τσίπρα. Η πρώτη αντίδραση από τα ΜΜΕ της Γερμανίας. Διαβάστε περισσότερα »

- Η γελοιογραφία που δημοσιεύει η Telegraph για τις εκλογές. Διαβάστε περισσότερα »

- Αμερικανικά ΜΜΕ: Τέλος στη λιτότητα; Διαβάστε περισσότερα »

- Οι τίτλοι των βελγικών ΜΜΕ: Οι Έλληνες γράφουν τη δική τους ιστορία και λένε όχι στη λιτότητα. Διαβάστε περισσότερα »

- Κυπριακά ΜΜΕ: Θρίαμβος η εκλογή ΣΥΡΙΖΑ. Διαβάστε περισσότερα »

Τι ποσοστά έδιναν τα exit polls

To βασικό exit poll των πέντε τηλεοπτικών σταθμών ALPHA (MARC), ANT1 (METRON Analysis), MEGA (GPO), ΝΕΡΙΤ (AlCO) και STAR (MRB), δίνει μια διαφορά της τάξης των 10 μονάδων μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η είσοδος του Γιώργου Παπανδρέου στη Βουλή θα κρίνει την αυτοδυναμία. Αν μπει στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το exit poll, θα λάβει από 148 έως 154 έδρες. Το κατώφλι του 3%, για την είσοδό τους στη Βουλή, φαίνεται να περνούν επτά κόμματα ενώ δεν αποκλείεται να εισέλθει και το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου. Εκτός Βουλής μένουν Πράσινοι/ΔΗΜΑΡ και ΛΑΟΣ.





ΣΥΡΙΖΑ: 36-38%
ΝΔ: 26-28%
Το Ποτάμι: 6-7 %
Χρυσή Αυγή: 6-7%
ΚΚΕ: 5-6%
ΠΑΣΟΚ: 4,2-5,2%
ΑΝΕΛ: 4-5%
Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών: 2,2-3,2%

Τι έδειχνε το πρώτο exit poll

ΣΥΡΙΖΑ: 35,5-39,5%
ΝΔ: 23-27%
Το Ποτάμι: 6,4-8%
Χρυσή Αυγή: 6,4-8%
ΚΚΕ: 4,7-5,7%
ΠΑΣΟΚ: 4,2-5,2%
ΑΝΕΛ: 3,5-4,5%
Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών: 2,2-3,2%

Το exit poll του ΣΚΑΪ





Διαφορά περίπου 12 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία δίνει το exit poll του ΣΚΑΪ με το Πανεπιστήμιο
Μακεδονίας, την ώρα που διεξάγεται μάχη για τους Ανεξάρτητους Έλληνες και το Κίνημα για την είσοδό τους στη Βουλή.

Δείτε τα αποτελέσματα

ΣΥΡΙΖΑ: 36 - 39%
Νέα Δημοκρατία: 24-27%
Το Ποτάμι: 6,5 -8,5%
Χρυσή Αυγή: 6 -8%
ΚΚΕ: 5-7%
ΠΑΣΟΚ: 4-6%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 2,5 - 4,5%
Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών: 2 - 3%

Το exit poll της Κάπα Research

Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά από 8,5-9,5 ποσοστιαίων μονάδων δίνει το exit poll της Κάπα Research. Σύμφωνα με το exit poll της Κάπα Research για το in.gr η δύναμη των κομμάτων, στο 70% της ανάλυσης των στοιχείων, έχει ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ: 33,5-37,5%
ΝΔ: 25-28%
Χρυσή Αυγή: 5,5-7,5%
Ποτάμι: 5-7%
ΠΑΣΟΚ: 4-6%
ΚΚΕ: 4,5-6,5%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 3,5-4,5%
Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών: 2,2-3,2%
Άλλο: 7,3-9,3%
πηγη
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!