Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Είχε μετατρέψει το σπίτι σε γιάφκα ο Χριστόδουλος Ξηρός! Βρέθηκαν 7 καλάσνικοφ και μία ρουκέτα! Πως συνελήφθη λόγω... "τροχαίου"


Οι έρευνες στο κρησφύγετο του Χριστόδουλου Ξηρού στην Ανάβυσσο έβγαλαν... "λαβράκι"
- Βαρύ οπλισμό με τουλάχιστον 7 καλάσνικοφ βρήκαν οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής
- Εξετάζεται αν είχαν χρησιμοποιηθεί στα χτυπήματα σε Γερμανό .....
πρέσβη και Ισραηλινή Πρεσβεία
- Τα σακιά με τσιμέντο και άμμο που έχουν την... "υπογραφή" της 17 Νοέμβρη
- Φωτογραφίες του δραπέτη που έχει μακριά, βαμμένα μαλλιά και μούσι
- Όλες οι λεπτομέρειες της κινηματογραφικής σύλληψης
- 'Ανδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών στην Ανάβυσσο


Ο Χριστόδουλος Ξηρός βρίσκεται, πλέον, στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας, ένα χρόνο αφότου εξαφανίστηκαν τα ίχνη του, μετά την άδεια που είχε πάρει από τις φυλακές όπου κρατούνταν.
Click4more: Έτσι είναι ο Χριστόδουλος Ξηρός! Φωτογραφίες ντοκουμέντο Το μεσημέρι του Σαββάτου, το πάλαι ποτέ μέλος της 17 Νοέμβρη συνελήφθη στην Ανάβυσσο, όπου κρυβόταν σε ένα σπίτι, μεταμφιεσμένος.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσίευσε η ΕΛ.ΑΣ., ο "Μανώλης" της 17 Νοέμβρη είχε αφήσει μακριά μαλλιά, τα οποία είχε βάψει ξανθά, ενώ είχε αφήσει και μούσι.




Βαρύς οπλισμός

Οι έρευνες που γίνονται στο σπίτι που κρυβόταν ο Ξηρός, είχαν ως αποτέλεσμα να βρεθούν τουλάχιστον επτά υποπολυβόλα καλάσνικοφ, τα οποία μεταφέρονται στα εργαστήρια της Αντιτρομοκρατικής.


Ετοίμαζε τρομοκρατικό χτύπημα ο Ξηρός
Εκεί, θα εξεταστούν αρχικά για να διαπιστωθεί αν είχαν χρησιμοποιηθεί στα χτυπήματα της τρομοκρατικής οργάνωσης ΟΛΑ στο σπίτι του Γερμανού Πρέσβη, αλλά και εναντίον της Ισαηλινής Πρεσβείας.

Ακόμη, στην αυλή του σπιτιού βρέθηκαν σακιά με τσιμέντο και άμμο, που θυμίζουν πρακτικές... 17 Νοέμβρη, όταν αυτά τα υλικά χρησιμοποιούνταν σε παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητα, προκειμένου να "καθοδηγηθεί" το ωστικό κύμα στο στόχο.

Όλα αυτά, συγκλίνουν στην πλήρη επιβεβαίωση του newsIT, σχετικά με το ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός προετοίμαζε μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα.

Ακόμη βρέθηκε μία ρουκέτα, ένα βαρέλι με εκρηκτική ύλη, καθώς και τμήμα από εκτοξευτήρα RPG και συγκεκριμένα το κομμάτι που φέρει το σκοπευτικό και την σκανδάλη πυροδότησης. Τέτοιου είδους όπλο έχει επίσης χρησιμοποιήσει σε δύο της χτυπήματα στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού και τα γραφεία της Mercedes στη Μεταμόρφωση, η ΟΛΑ.

Μυστήριο αποτελεί ακόμα ένα μεταλλικό κουτί μεγάλων διαστάεων το οποίο ακόη δεν έχει ανοιχτεί, ενώ αρκετά ακόμη δωμάτια του σπιτιού παραμένουν ανεξερεύνητα από τους αστυνομικούς.


Η ενημέρωση Κικίλια


Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας, τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του: "Ενημέρωσα τον πρωθυπουργό και μεταφέρω τα θερμά του συγχαρητήρια στους άνδρες και τις γυναίκες της ΕΛΑΣ".
Click4more: "Έδωσε" τον Χριστόδουλο Ξηρό και πήρε 1 εκατομμύριο ευρώ! Και συνέχισε λέγοντας: "Συγχαίρω άνδρες και γυναίκες που πιστοί στον όρκο τους και με αυταπάρνηση αγωνίζονται για να υπάρχουν επιτυχίες σαν τη σημερινή που προστατεύουν τη νομιμότητα και το κράτος δικαίου που όλοι επιζητούμε. Ο αγώνας ενάντια στην τρομοκρατία είναι διαρκής και επίπονος. Δηλώνω προς τους πολίτες ότι εμείς απλά συνεχίζουμε να κάνουμε το καθήκον μας να τους προστατεύουμε. Το κράτος λειτουργεί και αυτό είναι αυτονόητο. Είμαι ευτυχής που είμαι πολιτικός προϊστάμενος της ΕΛΑΣ . Εϊμαστε ασφαλείς, και το αίσθημα ασφάλειας ενδυναμώνει τη σταθερότητα που όλοι θέλουμε και που έχει ανάγκη η χώρα.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Δημήτρης Τσακνάκης, αρχηγός της ΕΛΑΣ.

Ο κ. Τσακνάκης τόνισε: "Κατά τη σύλληψή του οδηγούσε ποδήλατο έφερε ένα πιστόλι 13 σφαίρες στη γεμιστήρα και μία σφαίρα στη θαλάμη. Δεν προέβαλε αντίσταση, τώρα ξεκινάει η έρευνα και στο σπίτι που είχε νοικιάσει".

Σε ερώτηση που του έγινε για το αν ο Ξηρός προετοίμαζε χτύπημα, ο κ. Τσακνάκης απάντησε χαρακτηριστικά: "Δεν πιστεύω ότι ο Ξηρός δραπέτευσε για να μην προβεί σε ενέργειες..."



Το "τροχαίο" και οι διάλογοι!


Όπως ανέφερε πρώτο το newsIT και επιβεβαίωσαν πηγές της ΕΛ.ΑΣ, ο Χριστόδουλος Ξηρός οδηγούσε ποδήλατο και κινούνταν προς το σπίτι του στην Ανάβυσσο.
Click4more: Μαρτυρίες κατοίκων για τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού – Δεν έκρυβε το πρόσωπό του (BINTEO) Τότε, τον προσπέρασε ένα μηχανάκι το οποίο οδηγούσε ένας αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής, ο οποίος έπεσε μπροστά του (προφανώς επίτηδες).

Αμέσως πήγε από πάνω του ο Ξηρός και τον ρώτησε αν είναι καλά. Προσφέρθηκε να βοηθήσει και τότε ο αστυνομικός, βρισκόμενος face to face με τον δραπέτη, τον αναγνώρισε και του είπε πως δεν χρειαζόταν βοήθεια και πως θα καλούσε τον αδερφό του.

Τότε, πάτησε το κουμπάκι, αφού ήταν καλωδιωμένος και την στιγμή εκείνη οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν. Μάλιστα, όπως αναφέρουν πηγές του newsIT, οι αστυνομικοί του φώναξαν "Χριστόδουλε, Αντιτρομοκρατική" και ο δραπέτης, χωρίς να προβάλει αντίσταση, τους απάντησε: "Ντάξει παιδιά ο Χριστόδουλος Ξηρός είμαι..."



Που θα κινηθούν οι έρευνες

Από εδώ και πέρα, οι αστυνομικές αρχές θα κινηθούν για να βρουν οποιαδήποτε πληροφορία μπορούν να χρησιμοποιήσουν. Ήδη γίνονται έρευνες στο σπίτι στην Ανάβυσσο όπου κυβόταν ο Ξηρός, ενώ αυτές θα επεκταθούν και σε Λουτράκι, Αίγιο και ενδεχομένως και στην Βόρεια Ελλάδα.




Μία ακόμη πληροφορία που έχει την σημασία της, είναι πως ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε κάνει απόξυση του αριθμού και του τύπου του όπλου που βρέθηκε πάνω του και το οποίο ήταν απασφαλισμένο.
πηγη
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!