Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αποτροπή προβοκάτσιας με απελάσεις παρακρατικών της Τουρκίας


Μέλη και υποστηρικτές της παρακρατικής οργάνωσης «Επιτροπή Ταλάτ Πασά» στο Διεθνή Αερολιμένα Κωνσταντινούπολης μετά τη σημερινή τους απέλαση από τις Ελληνικές αρχές.

Τέλος στην προβοκάτσια που επιχείρησε να στήσει η Τουρκία έθεσαν το πρωί οι ελληνικές αρχές ασφαλείας με τον εντοπισμό και την .....
άμεση απέλαση μελών της παρακρατικής οργάνωσης «Επιτροπή Ταλάτ Πασά» (Talat Paşa Komitesi: TPK) που σκόπευαν να πραγματοποιήσουν εκδήλωση άρνησης των Γενοκτονιών που έχει διαπράξει η Τουρκία, στην πλατεία Συντάγματος, επιχειρώντας να ακυρώσουν στην πράξη τον νόμο που ψηφίστηκε στις 9 Σεπτεμβρίου του 2014, με βάση τον οποίο τιμωρούνται όσοι επιδοκιμάζουν, ευτελίζουν ή κακόβουλα αρνούνται τις Γενοκτονίες που έχει αναγνωρίσει η Βουλή των Ελλήνων. Συγκεκριμένα, τα 13 μέλη της λεγόμενης «Επιτροπής Ταλάτ Πασά» που αφίχθησαν σήμερα στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 10:45 με πτήση των Τουρκικών Αερογραμμών απομονώθηκαν και οδηγήθηκαν σε ξεχωριστό χώρο για τον έλεγχο των ταξιδιωτικών τους εγγράφων. Μετά τον έλεγχο, οι ελληνικές αρχές επέδωσαν έγγραφο με το οποίο χαρακτηρίζονται ως ανεπιθύμητα πρόσωπα (personae non gratae) και ως επικίνδυνοι για την διατάραξη της ειρήνης των πολιτών και της ασφάλειας της χώρας και υποχρεώθηκαν να επιβιβαστούν στην επόμενη πτήση των 13:30 με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Πρόκειται για τους:

H.Uluç GÜRKAN (πρώην βουλευτή)
Tümg. Naci BEŞTEPE (υποστράτηγο ε.α.)
H. Zafer KARS (καθηγητή)
Mahiye MORGÜL
Engin K. ORTAKÖYLÜOĞLU
Ali ORTAKÖYLÜOĞLU
Vildan DÖLEN
Nazan B.KEMALOĞLU
Hasan DİLBAZ
E.Cüneyt AKALIN
Şafak TERZİ (δημοσιογράφο)
Nursel IŞIKSOY
Ozan YURDAGÜL

Με την επιστροφή τους στην Τουρκία, έτερα μέλη της ΤΡΚ και του Εργατικού Κόμματος (İşçi Partisi: İP) υποδέχθηκαν την αντιπροσωπεία στο Διεθνή Αερολιμένα «Atatürk» με τουρκικές σημαίες και συνθήματα όπως «είμαστε στρατιώτες του Κεμάλ Ατατούρκ».


Tα μέλη της τουρκικής παρακρατικής οργάνωσης ΤΡΚ αναμένουν να επιβιβαστούν στην επόμενη πτήση για Κωνσταντινούπολη μετά την απαγόρευση εισόδου στη χώρα. Στο κέντρο διακρίνεται ο πρώην βουλευτής Uluç Gürkan.
Ποια είναι η «Επιτροπή Ταλάτ Πασά»
Η ΤΡΚ φέρει το όνομα του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας Mehmet Talat Paşa, ο οποίος οργάνωσε και έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιο της γενοκτονίας των Χριστιανών της Ανατολής, ήτοι των Ελλήνων, των Αρμενίων και των Ασσυρίων από το 1914 μέχρι το 1918. Η επιτροπή είναι 20μελής και απαρτίζεται από πολιτικούς, δημοσιογράφους, στελέχη συνδικαλιστικών οργανώσεων, απόστρατους αξιωματικούς, δημοσιογράφους και καλλιτέχνες που πρόσκεινται στο (κεμαλικό) Εργατικό Κόμμα, πρόεδρος του οποίου είναι ο Doğu Perinçek. Στην TPK συμμετέχει επίσης ο γιός του, Mehmet Bora Perinçek, ο οποίος είναι καθηγητής Ιστορίας και γνωστός αρνητής της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Επικεφαλής της ΤΡΚ έχει τεθεί ο αντιστράτηγος ε.α. İsmail Hakkı Pekin, ο οποίος σε πρόσφατη δήλωσή του υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο για τους αρνητές της Γενοκτονίας που ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων οφείλει να καταργηθεί «εν ονόματι του ανθρωπισμού» καθώς «εκτός του ότι είναι λανθασμένο από δικαϊκής άποψης, δεν είναι σωστό και όσον αφορά τις Ελληνοτoυρκικές σχέσεις»! Σημειώνεται ότι οι Doğu Perinçek, Mehmet Bora Perinçek και İsmail Hakkı Pekin είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα σε πολυετείς ποινές κάθειρξης για τη συμμετοχή τους στo παρακρατικό δίκτυο Ergenekon που στόχευε στην ανατροπή της ισλαμικής κυβέρνησης και αποφυλακίστηκαν την περασμένη άνοιξη μετά από παρέμβαση του τότε πρωθυπουργού Reccep Tayyip Erdogan.
Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είναι η αποκάλυψη του αντιστρατήγου ε.α. İsmail Hakkı Pekin πως αντιπροσωπεία της ΤΡΚ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Τουρκικής Βουλής και κορυφαίο στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, Cemil Çiçek, προκειμένου να τον ενημερώσουν σχετικά για τις ενέργειές τους κι ο οποίος με τη σειρά του τους ενημέρωσε ότι και ο ίδιος πρόκειται να αποστείλει επιστολές στους προέδρους των κοινοβουλίων που έχουν αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων, ζητώντας την ακύρωση των σχετικών νόμων. Επίσης, ο πρόεδρος της Τουρκικής Βουλής ανέφερε ότι έχει εκδοθεί βιβλίο και ενημερωτικά φυλλάδια σε εννέα γλώσσες, τα οποία πρόκειται να αποτελέσουν προπαγανδιστικό υλικό για το έτος 2015, οπότε συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Τα παραπάνω αποδεικνύουν και στους πλέον δύσπιστους ότι η ισλαμική κυβέρνηση της Τουρκίας βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με εκπροσώπους του άλλοτε ισχυρού κεμαλικού κατεστημένου κι οι οποίοι έχουν αναλάβει πλέον το κύριο βάρος της διεθνούς εκστρατείας για τη μη αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, των Ελλήνων και των Ασσυρίων. Αυτό επιβεβαιώθηκε εξάλλου με τη σημερινή δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Mevlüt Çavuşoğlu πως «οποιοσδήποτε πρέπει να είναι σε θέση να διαδηλώνει ειρηνικά» (sic) και 

πως η Άγκυρα δεν επιχείρησε να παρεμποδίσει την έλευση των μελών της ΤΡΚ στην Αθήνα.
 πηγη


img-20150109-wa0017
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!

Get Adobe Flash Player
Play Free Games Online at TooGame.com

Πρόσθεσε το The Greeker Radio στη σελίδα σου