Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Ο Πούτιν ζητάει από Έλληνα μεγιστάνα να βάλει «πλάτη»


Να βάλουν πλάτη στη ρωσική οικονομία, με το να επαναπατριστούν τόσο οι ίδιοι όσο και τα κεφάλαιά τους, ζήτησε από 41 Ρώσους μεγιστάνες, μεταξύ αυτών και τον ελληνικής καταγωγής επιχειρηματία, ....
Φιλάρετο Καλτσίδη, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Κρεμλίνο, συμμετείχαν ολιγάρχες, όπως τους αποκαλούν τα ρωσικά ΜΜΕ, με περιουσία από 2 δις. έως 18 δις. δολάρια και την περιουσία του Έλληνα μεγιστάνα να αγγίζει τα 6,7 δις. δολάρια.

Σημειώνεται ότι ο Φιλάρετος Καλτσίδης, μεγαλομέτοχος και πρόεδρος του Ομίλου «Eurocement», αποκαλείται «βασιλιάς του τσιμέντου», καθώς ο όμιλός του καλύπτει πάνω από το ένα τρίτο της παραγωγής τσιμέντου στη Ρωσία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», στη συνάντηση έδωσαν το «παρών» γνωστοί Ρώσοι επιχειρηματίες, όπως ο μεγαλομέτοχος της Άρσεναλ, Άλισερ Ουσμάνοφ και ο μεγαλομέτοχος της Τσέλσι, Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ωστόσο αισθητές έγιναν και κάποιες απουσίες, όπως αυτή του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ, ιδιοκτήτη του Σκορπιού.

Σημειώνεται ότι ο Πούτιν είχε ξεκινήσει από νωρίς προσπάθεια για να πείσει τους ολιγάρχες να επιστρέψουν τα κεφάλαιά τους στη Ρωσία, ωστόσο αρκετοί από αυτούς που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό δεν συμμερίσθηκαν τον ενθουσιασμό του, καθώς έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές.
πηγη
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!