Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Μάχη Ρωσίας-ΔΝΤ για την Ελλάδα - Μόσχα: "Αν βγείτε από την ΕΕ θα σας στηρίξουμε" - ΔΝΤ: "Η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ"

Βόμβα από την Ρωσία: Το υπουργείο Γεωργίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε ότι θα άρει το εμπάργκο γεωργικών προϊόντων στην Ελλάδα, αν η χώρα επιλέξει την έξοδο από την ΕυρωπαΪκή Ενωση!

Συγκεκριμένα ο Ρώσος υπουργός Γεωργίας Nikolai Fyodorov ανακοίνωσε ότι θα αρθεί το ρωσικό εμπάργκο αγοράς γεωργικών προϊόντων και τροφίμων που .....
έχει επιβληθεί και στην Ελλάδα στο πλαίσιο της ΕΕ αν η Ελλάδα, αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως γράφει η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα της Μόσχας Vzgliad.ru.

«Θα αρθεί το εμπάργκο αν η Ελλάδα αναγκαστεί να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα είμαστε μαζί με την Ελλάδα για την οικοδόμηση ανεξάρτητων σχέσεων.Θα τους στρηρίξουμε. Μπορούμε να απορροφήσουμε και πολύ καλύτερες τιμές από αυτές της ΕΕ το σύνολο της αγροτικής παραγωγής της Ελλάδας και να την ανοίξουμε την αγορά της Ευρασατικής Ενωσης. Βασικά, η χώρα θα καταστεί ένας ισχυρός εμπορικός εταίρος για εμάς», δήλωσε ο Fedorov.

Το ερώτημα είναι γιατί τώρα ηγ Ρωσία επιλέγει να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση. Σίγουρα για να καταδείξει ότι "Δεν έρχεται το τέλος από τυχόν έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ, αλλά μια νέα μεγάλη αρχή και αυτή η Ρωσία θα την στηρίξει".

Σαφώς και "κλείνει το μάτι" στους Ελληνες πολίτες και ειδικά τους αγρότες που έχουν πάθει τεράστια καταστροφή από το ρωσικό εμπάργκο που προκάλεσαν οι κυρώσεις της ΕΕ στην Ρωσία. Και καταληκτικά για να παίξει το ρόλο του εμπορικού αντίβαρου στην ΕΕ. Αλλωστε η Ευρασιατική Ενωση για την Ελλάδα θα μπορούσε να εξελιχθεί σε πραγματικό "Ελντοράντο"...

Βέβαια, κάτι τέτοιο θα προϋπόθετε και αλλαγή γεωστρατηγικού στρατοπέδου για την Ελλάδα. Πράγμα εξαιρετικά δύσκολο αλλά κάθε άλλο παρά αδύνατο αν δεν πειστεί η ΕΕ να μειώσει το ελληνικό χρέος και την οδηγήσει σε πτώχευση.

Στον Nikolai Fyodorov απάντησε αμέσως η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία δήλωσε στο αμερικανικό δίκτυο CNBC ότι "Η Ελλάδα δεν μπορεί να εξέλθει από τη ζώνη του ευρώ, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στις 25 Ιανουαρίου".
πηγη
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!