Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

ΓΑΥΡΟΣ ΑΡΑΧΤΟΣ ΚΑΙ ΛΑΙΤ


Ψαράκι σήμερα, γαύρο. Ψητό στον φούρνο αλλά τραγανό, σαν τηγανητό. Πανεύκολη συνταγή, γίνεται γρήγορα και τρώγεται ακόμη γρηγορότερα!!!! Δοκιμάστε την........


Για την παρασκευή της χρειαζόμαστε:

1 kg γαύρο
μαϊντανό ψιλοκομμένο
φρυγανιά τριμμένη
σκορδάκι ψιλοκομμένο ή αποξηραμένο
ελαιόλαδο
αλατάκι

Φιλετάρουμε το γαύρο μας. Αυτή είναι και η μόνη διαδικασία της συνταγής, όπου παίρνει λίγη ώρα.
Σε ένα ταψάκι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και αλείφουμε να πάει παντού.
Πασπαλίζουμε με λίγη γαλέτα.
Βάζουμε λίγη φρυγανιά σε ένα μικρό πιατάκι. Παίρνουμε ένα ένα γαύρο και τον ακουμπάμε στη φρυγανιά απο την εξωτερική του πλευρά (απο το δέρμα του).
Στρώνουμε στη σειρά τους γαύρους μας, στο ταψί.

Τους περιχύνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο, φροντίζοντας να πάει σε όλους.
Αλατίζουμε, ρίχνουμε το σκόρδο και το μαϊντανό.
Τέλος, πασπαλίζουμε με μπόλικη φρυγανιά.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για περίπου 20΄.
Τους βγάζουμε απο το φούρνο και κάνουμε τεστ για να βρούμε τον βαθμό της αυτοσυγκράτησής μας..........Για να σας δω!!!!!
Καλή επιτυχία!!!!!!
ΠΗΓΗ
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!