Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Λάκης Λαζόπουλος: Έτσι καθώς έβλεπα τον Τσίπρα στην τηλεόραση…

Έβλεπα τον κύριο Παφίλη που αληθινά εκτιμώ να μιλά με μια χαρά στα μάτια του και να λέει, ορίστε τι σας λέγαμε : ο Τσίπρας έφερε ένα μνημόνιο βάρβαρο.

H αλήθεια είναι αυτή, έχουμε μπροστά μας ένα μνημόνιο βάρβαρο , την χαρά όμως αυτή στα μάτια του δεν ξέρω που να την τοποθετήσω;

Δηλαδή αν αυτή τη στιγμή στη χώρα υπήρχε άτακτη χρεοκοπία και σκηνές αλλοφροσύνης στους δρόμους, θα ήταν μια μέρα χαράς που τώρα την στερηθήκαμε;

Δηλαδή μας ......κόπηκε η χαρά από την μη χρεοκοπία της χώρας;

Αλήθεια προσπαθώ να βάλω σε μια τάξη αισθήματα και σκέψεις που όταν πάνε να αγκαλιαστούνε μαζί, τα χωρίζω , μήπως και πετύχω διά της απομόνωσης μία καθαρότερη θέα στον ορίζοντα.

Είμαστε στην Ευρώπη και στην ευρωζώνη.

Στην παρούσα ιστορική φάση ο λαός στο σύνολό του επιθυμεί την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη και ναι, δυσπιστει για την ευρωζώνη.

Βλέπουμε μία Γερμανία ηγεμονική, αδίστακτη, έναν υπουργό εκβιαστή και μία Μέρκελαδύναμη, η οποία ξεκίνησε την διαίρεση της Ευρώπης .

Ας μη γελιόμαστε, η Ευρώπη όπως ήταν τελείωσε.

Η αλληλεγγύη πέθανε στις 12 Ιουλίου . Με όπλα τον εκβιασμό, τον εικονικό πνιγμό ενός πρωθυπουργού , την σαδιστική συμπεριφορά απέναντι σε ένα λαό που δεν τον βοηθάς να αναπνεύσει οικονομικά , με όλα αυτά η

Ευρώπη του πολιτισμού πέθανε.

Κανείς δεν μπορεί να ζήσει πλέον μέσα σ” αυτή φρικτή λιτότητα με τους αδίστακτους επιτελάρχες του οικονομικού πολέμου.

Να το πω ωμά;

Είναι τόσο σιχαμένες οι φάτσες ορισμένων, που δεν θες καμία δοσοληψία μαζί τους.

Εξίσου αφόρητη όμως στην παρούσα φάση θα ήταν και η άτακτη χρεοκοπία της χώρας.

Τι να επιλέξει κανείς; Είναι το κορυφαίο δίλημμα που τίθεται στους έλληνες αμέσως μετά το τέλος της μεταπολίτευσης.

Η χαρά όμως δεν υπάρχει ούτε στη μία ούτε στην άλλη περίπτωση . Είναι αναιτιολόγητή. Για αυτό παραξενεύτηκα με την χαρά του Παφίλη.

Αυτός που λέει είναι βάρβαρο το μνημόνιο – που είναι – ανοίγει ταυτόχρονα την πορταστην άτακτη χρεοκοπία.

Και αυτός που κλείνει την πόρτα στη δραχμή και στην ατακτή χρεοκοπία , παραδίδει τηχώρα στην διαρκή λιτότητα.

Με σωσμένες ευτυχώς τις συντάξεις και τους μισθούς. Αλλά ποια μικρομεσαίαεπιχείρηση θα σταθεί όρθια με 100% προκαταβολή του φόρου στην επόμενη χρονιά;

Ποια χώρα θα ορθοποδήσει με τέτοια υπερφορολόγηση ;

Η αύξηση του Φ.Π.Α. στα βασικά είδη διατροφής δεν θα αρπάξει έμμεσα ένα κομμάτι του μισθού του ανθρώπων ?

Ασφαλέστατα ναι. Έρχεται κάποια στιγμή που και οι δύο αποφάσεις , που και οι δύο δρόμοι που έχεις να διαβείς, είναι δύσβατοι.

Σίγουρα η κυβέρνηση δεν είχε μπροστά της μία καλή συμφωνία και μία κακή και επέλεξετην κακή. Ούτε πήγαινε και διαπραγματευόταν έξι μήνες και ενώ αυτοι τους πρότειναν μια καλή συμφωνία η ελληνική πλευρά έλεγε δεν πειράζει εμεις θα περιμένουμε να μαςδώσετε την κακή.

Σαν τον Κοντορεβυθούλη λοιπόν, πρέπει να πάρουμε τον δρόμο προς τα πίσω να δούμε από πού ξεκίνησε η ιστορία , για να μπορέσουμε να αντιληφθούμε ορθότερα το σημερινό Διακύβευμα.

Με άλλα μάτια κοιτάμε το παρόν και με άλλα μάτια βλέπουμε το μέλλον.

Η χώρα έχει εσωτερική αιμορραγία.

Τρώγανε τα ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τα ζόμπι της μεταπολίτευσης ασύλληπτα δισεκατομμύρια . Άπειρα ΚΕΕΛΠΝΟ. Άδειασαν τα ταμεία τις τράπεζες και μετά πέρναν δάνεια, τα οποία τα φορτώναν στο λαό. Ο ΣυΡιζΑ μπήκε μπροστά για να σταματήσει αυτήν την αιμορραγία.Όμως και οι ξένοι βγάζουν από τα δανεικά που δίναν στην χώρα αλλά και από τις αγορές όπλων απίστευτα δισεκατομμύρια .

Όλα αυτά με μία δυνατή κυβέρνηση ΣυΡιζΑ θα τελειωναν ενω οι φυλακές θα γέμιζαν από τόσους πολλούς που θα άδειαζαν πολλά τηλεπαράθυρα .

Το σύστημα αντέδρασε μέθοδικοτατα.

Έχουν τα λεφτά, έχουν τα μέσα διαστρέβλωσής, έχουν τη στήριξη των έξω . Οικονομική ασφυξία στη χώρα και διαίρεση του ΣυΡιζΑ .

Πτώση της κυβέρνησης, ώστε να μην υπάρχει κυρίαρχη δύναμη η οποία να σταματήσει την εσωτερική αιμορραγία .

Ένας ΣυΡιζΑ διαιρεμένος είναι αδυναμος.

Η χώρα πρέπει να διαιρεθεί σε πολλούς Θεοδωράκηδες . Γιατί όχι και η Ζωή άρχηγος, γιατί όχι και ο Λαφαζάνης .

Η εξέλιξη αυτή της επώδυνης συμφωνίας δικαιολογεί την ρηξη και την μετατόπιση αριστερότερά της αριστεράς .

Φαντάζομαι το καινούργιο σύνθημα θα είναι πρώτη φορά αριστερότερα!

Τα αισθήματα οργής και τα νεύρα είναι ορμητικά νερά τα οποία παρασύρουν κάθε λογική σκέψη αυτή τη στιγμή .

Ας είμαστε ειλικρινείς. Οι εχθροί πέτυχαν. Επέβαλαν οικονομική ασφυξία , πρότειναν άτακτη χρεοκοπία και δραχμή και οδήγησαν πολλούς του ΣυΡιζΑ σε άτακτη φυγή .

Σήμερα ο λαος θα κρατήσει την ψυχραιμία του όπως κάνει εδώ και πολύ καιρό . Θα

Ακούσει προσεκτικά όλους χωρίς να κατηγορήσει κανένα . Θα ακούσει από τον Λαφαζάνη, από την Ζωή γιατί στην παρούσα φάση συμφέρει τη χώρα να οδηγηθεί σε άτακτη χρεοκοπία και δραχμή . Διότι σίγουρα θα έχουν και προτάσεις και σχέδια εξόδου .

Το ίδιο και ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να εξηγήσει γιατί αξίζει να συνεχίσουμε με μια τέτοια συμφωνία και τι θα κερδίσουμε και τι θα χάσουμε. Αυτή την ώρα οι πολιτικοί την έχασαν τη ζυγαριά. Ζυγίζουν με εγωϊσμούς και όχι πραγματικακα περιστατικα.

Μιλήστε όμως γιατί την ζυγαριά την έχει ο κόσμος και σας μετράει.

Είδα τον Τσίπρα να μιλάει χθες το βράδυ στην ΕΡΤ με εμφανή τα σημάδια της κούρασης της αφόρητης πίεσης και του πολέμου που γίνεται μέσα στο ίδιο του το κόμμα.

Είναι εύκολο κανείς να βάζει το χέρι του και να βγάζει τα μαχαίρια που καρφώνονται στο στήθος, αλλά είναι σχεδόν αδύνατο να βγάλει κανείς τα μαχαίρια που καρφώνονται στην πλάτη.

Ένιωσα πως έχει μακρύ δρόμο μπροστά του. Αλλιώς δεν εξηγείται πως πληρώνει τόσα πολλά διόδια . Είναι νόμος ζωής . Αν οι Εχθροί δεν πάρουν μερίδιο από τη σάρκα σου, τοτε η υπόλοιπη σάρκα δεν θα φτάσει ποτε στον προορισμό της . Δεν το είπε κάποιος σοφός ,είναι στο σώμα μου και στην ψυχή μου γραμμένο και το ξαναδιάβασα.

Αυτή την ώρα ο κόσμος μαζεύει τα κομμάτια του για να ξαναυπάρξει. Δεν χρειαζόμαστε περισσότερα κομμάτια.

Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!