Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Μόνο με ραντεβού οι φορολογουμένοι στις ΔΟΥ!

Μόνο με... ραντεβού θα δέχεται η Εφορία τους φορολογουμένους, εφόσονπροχωρήσει το σχέδιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για συναλλαγές μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και εφαρμογών του TAXISnet.

Με αυτόν τον τρόπο πιστεύεται ότι θα .....εξοικονομηθούν χιλιάδες εργατοώρες για τους πολίτες, ενώ θα απελευθερωθεί και πολύτιμο εργατικό δυναμικό στις εφορίες από γραφειοκρατικές εργασίες, το οποίο θα απασχοληθεί σε εργασίες όπως είναι οι φορολογικοί έλεγχοι.

Για να γίνει αυτό, όμως, θα πρέπει να αναπτυχθούν νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες μέσω του TAXISnet, έτσι ώστε να μην είναι αναγκαία η επίσκεψη του φορολογουμένου στην Εφορία.

Σε πρώτη φάση, υπάρχουν σκέψεις στο υπουργείο Οικονομικών ορισμένες συναλλαγές να πραγματοποιούνται πλέον μόνο με ραντεβού με την Εφορία, προκειμένου να κλείσουν οι εφορίες για τη γενική προσέλευση του κοινού. Για παράδειγμα, η υποβολή μιας δήλωσης μεταβίβασης ακινήτου ή κληρονομίας να πραγματοποιείται κατόπιν ραντεβού με το Τμήμα Κεφαλαίου της Εφορίας.

Σε δεύτερη φάση, οι εφορίες θα κλείσουν οριστικά για επισκέψεις φορολογουμένων, καθώς πλέον όλες οι φορολογικές συναλλαγές θα γίνονται αποκλειστικά μέσω διαδικτύου και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Μια πρόβα για τους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών θα είναι και το κλείσιμο για το κοινό για μία ή δύο ημέρες την εβδομάδα των εφοριών, με στόχο οι υπάλληλοι να αξιοποιούνται στη διενέργεια προληπτικών φορολογικών ελέγχων στην αγορά (έλεγχοι για έκδοση αποδείξεων, απόδοση ΦΠΑ).
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!