Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Κινδυνεύουν οι καταθέσεις εφοπλιστών και επιχειρηματιών

Οι Γερμανοί είναι αποφασισμένοι να τα φάνε όλα από όλους

Σε άμεσο κίνδυνο βρίσκονται οι καταθέσεις εφοπλιστών επιχειρηματιών και άλλων πλούσιων Ελλήνων κυρίως στις ευρωπαϊκές τράπεζες, τα funds και τις offshore εταιρείες, χωρίς να αποκλείεται ο κίνδυνος αυτός να επεκταθεί με την κατηγορία του ξεπλύματος μαύρου χρήματος σε όλες τις τράπεζες της υφηλίου.

Οι Γερμανοί έχουν δημιουργήσει ήδη βάση δεδομένων και έχουν καταγράψει όλους τους λογαριασμούς Ελλήνων που βρίσκονται σε τράπεζες της Ευρωπαϊκής Ένωσης της Ελβετίας και σε όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου γιατί σκοπεύουν κάποια στιγμή να ......δεσμεύσουν τα ποσά αυτά στην περίπτωση κατά την οποία η Ελλάδα αθετήσει τις δανειακές της υποχρεώσεις ή δεν μπορούν οι Έλληνες να πληρώσουν τις βαριές φορολογικές τους υποχρεώσεις, οι οποίες πάνε όλες για την εξόφληση των δανείων.

Πρόκειται για ένα σατανικό σχέδιο του Σόιμπλε που δεν έχει προηγούμενο, αλλά έχει ισχυρή νομική βάση, σε περίπτωσηχρεοκοπίας της χώρας μας ή αδυναμίας των Ελλήνων να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συνολικές καταθέσεις των Ελλήνων σε ευρωπαϊκές και ελβετικές τράπεζες πλησιάζουν σύμφωνα με εκτιμήσεις έγκυρων οικονομικών κύκλων το ιλιγγιώδες ποσό των εξακοσίων ή οκτακοσίων δισεκατομμυρίων ευρώ.

Οι Έλληνες εφοπλιστές και επιχειρηματίες φυγάδευσαν τεράστια ποσά από την Ελλάδα με προορισμό ασφαλή τραπεζικά ιδρύματα του εξωτερικού από τη δεκαετία του ΄50.

Η φυγή τεράστιων ποσών, τα περισσότερα από τα οποία ήταν μαύρα και αφορολόγητα, πήρε διαστάσεις επιδημίας τις δεκαετίες του ΄70, του ΄80 και του ΄90.

Με την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωζώνη το μεγάλο κύμα φυγάδευσης κεφαλαίων περιορίστηκε σε απόλυτους αριθμούς αλλά αυξήθηκε σε επίπεδο διαπλεκόμενων επιχειρηματιών, αφού όλοι όσοι έκλεβαν από τα έργα και τις προμήθειες του δημοσίου εξαφάνιζαν τα κεφάλαια σε φορολογικούς παραδείσους και ευρωπαϊκές τράπεζες.

Μάλιστα όταν γίνονταν το πάρτι με τα εξοπλιστικά και τα ολυμπιακά έργα και το πλιάτσικο με την Siemens, οι ελβετικές τράπεζες είχαν νοικιάσει σουΐτες στα κεντρικά ξενοδοχεία των Αθηνών και άνοιγαν καθημερινά εκατοντάδες λογαριασμούς για να διακινηθούν τα μαύρα πακέτα των Ελλήνων αεριτζήδων. Οι ελβετικές τράπεζες είναι τιγκαρισμένες με μαύρο χρήμα Ελλήνων καταθετών το οποίο βέβαια θα έπρεπε να βρίσκεται στις ελληνικές τράπεζες για να ενισχυθεί η οικονομία της χώρας. Ιδιαίτερη προτίμηση δείχνουν οι Έλληνες στις γερμανικές τράπεζες και στους φορολογικούς παραδείσους στο Λουξεμβούργο και το Λιχτενστάιν.

Εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι Έλληνες που επιχειρούν να κρύψουν τη διαδρομή του μαύρου χρήματος με offshore εταιρείες που έχουν έδρα τον Παναμά και την Κύπρο, θεωρώντας ότι διασφαλίζουν την ανωνυμία των καταθέσεων.

Βέβαια απατώνται οικτρά γιατί οι γερμανικές υπηρεσίες έχουν λίστα με όλες τις offshore εταιρείες των Ελλήνων και γνωρίζουν σε ποιες τράπεζες σε όλο τον κόσμο βρίσκονται οι καταθέσεις.

Για να κινηθούν οι διαδικασίες κατάσχεσης ή δέσμευσης των καταθέσεων των Ελλήνων στο εξωτερικό αρκεί ακόμα και η καθυστέρηση της πληρωμής των δόσεων.

Στην ουσία οι Γερμανοί δεν πρόκειται να περιμένουν την επίσημη χρεοκοπία της Ελλάδας αλλά στην περίπτωση που διαπιστώσουν αδυναμία πληρωμής, η δέσμευση των καταθέσεων εφοπλιστών, επιχειρηματιών και πλούσιων ιδιωτών θα αντισταθμίσει τις απώλειες του γερμανικού δημοσίου για τα δάνεια προς την Ελλάδα, ενώ συγχρόνως, θα προσπαθήσουν να αρπάξουν και τον ελληνικό εμπορικό στόλο, τον πρώτο στον κόσμο, που αποτελεί το μεγάλο τους όνειρο, εδώ και πενήντα χρόνια, αφού οι Γερμανοί έχουν σπαταλήσει τεράστια κεφάλαια για να δημιουργήσουν αξιόλογο εμπορικό στόλο χωρίς ποτέ να το καταφέρουν.

Με την κατάσταση που διαμορφώνεται περισσότερη ασφάλεια παρέχει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα παρά οι ευρωπαϊκές τράπεζες. Άλλωστε με το κυνηγητό που έχουν εξαπολύσει Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρωπαϊκή Ένωση στο μαύρο χρήμα πολλοί μεγαλόσχημοι Έλληνες κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη για το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και να χάσουν τις καταθέσεις τους στις τράπεζες της Ελβετίας και των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα θα απαιτήσει από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες στοιχεία για τους λογαριασμούς που έχουν οι Έλληνες στις τράπεζες για να μπορέσει να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Άλλωστε αυτό ζητάει η τρόικα και το πρόβλημα δεν λύνεται ούτε με τη φορολόγηση των αγροτών ούτε με τον ΕΝΦΙΑ στα ακίνητα. Η μόνη λύση που διαφαίνεται είναι το χτύπημα στο μαύρο χρήμα και η φορολόγηση των μαύρων λογαριασμών.

Το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι Έλληνες εφοπλιστές και επιχειρηματίες είναι να τα φέρουν γρήγορα στην Ελλάδα για να τα γλιτώσουν, να ξεπληρώσουμε το χρέος, για να απαλλαγούμε από τους ξένους τοκογλύφους, να τους δώσουμε φορολογική ασυλία και ελεύθεροι πια να κάνουμε τη χώρα μας φορολογικό παράδεισο. Να παίρνουν δε, κάθε μήνα όλες τις εισπράξεις από τη ΔΕΗ, για τα επόμενα 15-20 χρόνια, μέχρι να εξοφληθεί το κεφάλαιο και οι τόκοι.

Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!