Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Για να Ψύξουμε Ολόφρεσκα Λαχανικά Χρειαζόμαστε:


• Τα αγαπημένα μας Λαχανικά!
• Μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό νερό.
• Ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό.
• Σακούλες τροφίμων σε διάφορα μεγέθη.
• Χώρο στην κατάψυξη.
• Ένα ρολόι για να ....
κρατάμε χρόνο!

ΤΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ Αφαιρούμε τα εξωτερικά φύλλα. Πλένουμε και αφαιρούμε τους μίσχους. Ζεματίζουμε για 7 περίπου λεπτά και ύστερα δροσίζουμε για άλλα 7 λεπτά σε παγωμένο νερό. Στραγγίζουμε. Τοποθετούμε σε σακούλες, σφραγίζουμε καλά και τοποθετούμε ετικέτες. Διατηρείται για 6 μήνες.
ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑ Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε την γλυκοπατάτα σε κομμάτια. Ζεματίζουμε για 3 λεπτά σε βραστό νερό. Ύστερα τα δροσίζουμε σε παγωμένο νερό για 3 λεπτά. Στραγγίζουμε και απλώνουμε σε ένα δίσκο μια στρώση και αφήνουμε να κρυώσουν για 30 λεπτά. Τοποθετούμε σε σακούλες για κατάψυξη, αφαιρούμε τον αέρα, τοποθετούμε ετικέτες και σφραγίζουμε καλά. Διατηρείται μέχρι 6 μήνες.
ΚΟΛΟΚΥΘΑ Aφαιρούμε την φλούδα και μαγειρεύουμε σε βραστό αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει. Πολτοποιούμε και αφήνουμε να κρυώσει. Ύστερα τοποθετούμε σε τάπερ με άνοιγμα για διαροή αέρα. Διατηρείται μέχρι 3 μήνες.

Εναλλακτικά, κόβουμε σε κομμάτια και ψήνουμε μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμη, τοποθετούμε σε σακούλες κατάψυξης. Αφαιρούμε τον αέρα, σφραγίζουμε, τοποθετούμε ετικέτες και αποθηκεύουμε μέχρι 3 μήνες.
ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ Καθαρίζουμε καλά και αφαιρούμε όλο το στάχυ. Κόβουμε την κορυφή του καλαμποκιού και πλένουμε πολύ καλά. Ζεματίζουμε λίγα λίγα τα καλαμπόκια ανάλογα με το μέγεθος για 5-7 λεπτά ώστε να αποχρωματιστούν. Ύστερα τα παγώνουμε σε κρύο νερό. Στραγγίζουμε και τυλίγουμε κάθε καλαμπόκι σε πλαστικό περιτύλιγμα. Ύστερα τοποθετούμε σε σακούλες κατάψυξης, αφαιρούμε τον αέρα, τοποθετούμε ετικέτες και σφραγίζουμε καλά. Διατηρείται μέχρι 6 μήνες.
ΚΑΡΟΤΑ Πλένουμε και ξεφλουδίζουμε τα καρότα. Ύστερα τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Ζεματίζουμε για 3 λεπτά σε βραστό νερό. Ύστερα τα δροσίζουμε σε παγωμένο νερό για 3 λεπτά. Απλώνουμε σε ένα δίσκο μια στρώσει και αφήνουμε να κρυώσουν για 30 λεπτά. Τοποθετούμε σε σακούλες για κατάψυξη, αφαιρούμε τον αέρα, τοποθετούμε ετικέτες και σφραγίζουμε καλά. Διατηρείται μέχρι 6 μήνες.
ΚΡΕΜΜΥΔΙ Ξεφλουδίζουμε, και κόβουμε σε τετράγωνα ή σε ροδέλες. Τυλίγουμε σε στρώματα με διαφάνεια κουζίνας και τοποθετούμε σε πλαστικό δοχείο, σφραγίζουμε και τοποθετούμε ετικέτες. Διατηρείται για 3 μήνες.
ΚΟΛΟΚΥΘΙ Κόβουμε σε κομμάτια 2.5 εκατοστών, χωρίς να ξεφλουδίσουμε. Σοτάρουμε ελαφρά σε λίγο βούτυρο μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Το αφήνουμε να κρυώσει και τοποθετούμε σε πλαστικό τάπερ που έχει άνοιγμα για αέρα. Διατηρείται μέχρι 3 μήνες.
ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΛΑΧΑΝΟ Καταψύχουμε μόνο τα μικρά και τραγανά λάχανα. Μόνο πάγωμα τραγανή και μικρά λάχανο. Πλένουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Ζεματίζουμε για 2 λεπτά σε βραστό νερό. Ύστερα τα δροσίζουμε σε παγωμένο νερό για 2 λεπτά. Στραγγίζουμε και τοποθετούμε σε σακούλες για την κατάψυξη, αφαιρούμε τον αέρα, τοποθετούμε ετικέτες και σφραγίζουμε καλά. Διατηρείται μέχρι 6 μήνες.
ΚΟΥΚΙΑ Αφαιρούμε το κέλυφος και πλένουμε. Ζεματίζουμε σε βραστό νερό για 1.5 λεπτό. Ύστερα τα δροσίζουμε σε παγωμένο νερό για 1-2 λεπτά. Τοποθετούμε σε δίσκο ένα μόνο στρώμα και αφήνουμε να παγώσει για 30 λεπτά. Πακετάρουμε σε σακούλες ψυγείου και αφού αφαιρέσουμε τον αέρα σφραγίζουμε και τοποθετούμε ετικέτες. Διατηρείται για 6 μήνες.
ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ Διαιρούμε σε μπουκέτα και πλένουμε καλά. Ζεματίζουμε για 3 λεπτά σε βραστό νερό. Ύστερα τα δροσίζουμε σε παγωμένο νερό για 3 λεπτά. Απλώνουμε σε ένα δίσκο μια στρώση και αφήνουμε να κρυώσουν για 30 λεπτά. Τοποθετούμε σε σακούλες για κατάψυξη, αφαιρούμε τον αέρα, τοποθετούμε ετικέτες και σφραγίζουμε καλά. Διατηρείται μέχρι 6 μήνες.
ΛΑΧΑΝΟ Αφαιρούμε τα εξωτερικά φύλλα και πλένουμε το υπόλοιπο. Κόβουμε σε λεπτές φέτες. Ζεματίζουμε για 2 λεπτά σε βραστό νερό. Ύστερα τα δροσίζουμε σε παγωμένο νερό για 2 λεπτά. Στραγγίζουμε καλά.Τοποθετούμε σε σακούλες για κατάψυξη, αφαιρούμε τον αέρα, τοποθετούμε ετικέτες και σφραγίζουμε καλά. Διατηρείται μέχρι 6 μήνες
ΛΑΧΑΝΑΚΙΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ Αφαιρούμε τα εξωτερικά φύλλα και χαράζουμε ένα σταυρό στο τέλος του στελέχους του βλαστού. Πλένουμε καλά και αποχρωματίζουμε σε βραστό νερό για 3 λεπτά. Ύστερα τοποθετούμε σε δροσερό νερό για 3 λεπτά. Στραγγίζουμε και απλώνουμε σε ένα δίσκο ένα μόνο στρώμα. Καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη ώστε να αποφύγουμε την διαροή μυρωδιάς στην κατάψυξη. Το αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά αφαιρούμε την μεμβράνη και το πακετάρουμε σε σακούλες κατάψυξης, αφαιρούμε τον αέρα, σφραγίζουμε καλά και τοποθετούμε ετικέτες. Διατηρείται για 6 μήνες.
ΜΠΡΟΚΟΛΟ Επιλέγουμε τρυφερά μικρά κεφάλια χωρίς λουλούδια όπως και τρυφερούς μίσχους. Πλένουμε καλά και κόβουμε σε κλαδάκια. Ζεματίζουμε σε βραστό νερό για 3 λεπτά. Και ύστερα για άλλα 3 σε παγωμένο. Στραγγίζουμε. Απλώνουμε σε δίσκο ένα ενιαίο στρώμα. Καλύπτουμε με πλαστικές μεμβράνες για να μην διαπεράσει η μυρωδιά και απλωθεί σε όλη την κατάψυξη. Πακετάρουμε σε σακούλες κατάψυξης, αφαιρούμε τον αέρα, σφραγγίζουμε και τοποθετούμε ετικέτες. Διατηρείται για 6 μήνες.
ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ Κόβουμε σε φέτες, πασπαλίζουμε με αλάτι και αφήνουμε να σταθούν για 30 λεπτά. Στραγγίζουμε τα περιττά υγρά και τηγανίζουμε σε μαργαρίνη μέχρι να μαλακώσει. Το αφήνουμε να κρθώσει και το τοποθετούμε σε πλαστικό δοχείο. Σφραγίζουμε καλά και τοποθετούμε ετικέτες. Διατηρείται μέχρι 3 μήνες.
ΜΑΡΑΘΟ Χρησιμοποιούμε μόνο τα φρέσκα και μικρά στελέχη. Πλένουμε καλά. Ζεματίζουμε για 3 λεπτά σε βραστό νερό. Ύστερα τα δροσίζουμε σε παγωμένο νερό για 3 λεπτά. Στραγγίζουμε καλά. Τοποθετούμε σε σακούλες για κατάψυξη, αφαιρούμε τον αέρα, τοποθετούμε ετικέτες και σφραγίζουμε καλά. Διατηρείται μέχρι 6 μήνες.
ΜΠΙΖΕΛΙΑ Απομακρύνουμε το κέλυφος πλένουμε και ζεματίζουμε σε βραστό νερό για 1 λεπτό. Ύστερα παγώνουμε σε κρύο νερό για 1 λεπτό. Απλώνουμε σε ένα δίσκο μια στρώση και αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά. Μεταφέρουμε σε σακούλες για κατεψυγμένα προιόντα, αφαιρούμε τον αέρα, τοποθετούμε ετικέτες και σφραγίζουμε. Διατηρείται για 6 μήνες.
ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ Τα καλλιεργημένα μανιτάρια δεν χρειάζονται προετοιμασία. Τα καθαρίζουμε με ένα βουρτσάκι και τα τοποθετούμε σε σακούλες για κατεψυγμένα προϊόντα. Αφαιρούμε τον αέρα, τοποθετούμε ετικέτες και σφραγίζουμε καλά. Διατηρείται μέχρι 6 μήνες.
ΜΠΑΜΙΕΣ Πλένουμε και κόβουμε τα κοτσανάκια. Ζεματίζουμε για 3-4 λεπτά σε βραστό νερό. Ύστερα τα δροσίζουμε σε παγωμένο νερό για 3-4 λεπτά. Στραγγίζουμε και τοποθετούμε σε σακούλες για κατάψυξη, αφαιρούμε τον αέρα, τοποθετούμε ετικέτες και σφραγίζουμε καλά. Διατηρείται μέχρι 6 μήνες.
ΝΤΟΜΑΤΕΣ 1ος τρόπος: Πλένουμε και αφαιρούμε τα κοτσάνια. Κόβουμε την ντομάτα στα 2 ή στα 4. Στεγνώνουμε και πακετάρουμε σε σακούλες κατάψυξης. Αφαιρούμε τον αέρα, σφραγίζουμε και τοποθετούμε ετικέτες. Διατηρείται για 6 μήνες. 2ος τρόπος : Tοποθετούμε σε βραστό νερό για 1 λεπτό. Αφαιρούμε την φλούδα, τοποθετούμε σε δίσκο και αφήνουμε να κρυώσει για μισή ώρα. Τοποθετούμε σε σακούλες κατάψυξης, αφαιρούμε τον αέρα, σφραγίζουμε και τοποθετούμε ετικέτες. Διατηρείται για 6 μήνες.
ΠΙΠΕΡΙΑ Πλένουμε καλά και αφαιρούμε τους σπόρους, κόβουμε σε φέτες. Τοποθετούμε σε ένα δίσκο και αφήνουμε να στεγνώσουν για 30 λεπτά . Βάζουμε τις πιπεριές σε σακούλες για κατεψυγμένα προιόντα, αφαιρούμε τον αέρα, τοποθετούμε ετικέτες και σφραγίζουμε. Διατηρείται για 6 μήνες.
ΠΑΤΑΤΑ Φροντίζουμε οι πατάτες που έχουμε επιλέξει να είναι φρέσκιες. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και βράζουμ ε σε νερό μέχρι να γίνουν σχεδόν μαλακές. Στραγγίζουμε, κρυώνουμε και τοποθετούμε σε σακούλες κατάψυξης. Σφραγίζουμε, τοποθετούμε ετικέτες και αποθηκεύουμε για 6 μήνες.
ΠΡΑΣΑ Αφαιρούμε τα εξωτερικά σκληρά φύλλα και πλένουμε καλά το υπόλοιπο. Κόβουμε και αφαιρούμε το πράσινο μακρύ μέρος του στελέχους και ύστερα κόβουμε κατά μήκος το λευκό μέρος στην μέση. Ζεματίζουμε για 3 λεπτά σε βραστό νερό. Ύστερα τα δροσίζουμε σε παγωμένο νερό για 3 λεπτά. Απλώνουμε σε ένα δίσκο μια στρώση και αφήνουμε να κρυώσουν για 30 λεπτά. Τοποθετούμε σε σακούλες για κατάψυξη, αφαιρούμε τον αέρα, τοποθετούμε ετικέτες και σφραγίζουμε καλά. Διατηρείται μέχρι 6 μήνες.
ΡΑΔΙΚΙΑ Πλένουμε καλά. Ζεματίζουμε για 3 λεπτά. Στραγγίζουμε και τοποθετούμε σε δίσκο μια μόνο στρώση. Το αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά. Τοποθετούμε σε σακούλες για κατάψυξη, αφαιρούμε τον αέρα, τοποθετούμε ετικέτες και σφραγίζουμε καλά. Διατηρούνται για 6 μήνες.
ΣΠΑΝΑΚΙ Πλένουμε καλά κι ύστερα αφαιρούμε τα φύλλα από τα στελέχη. Ζεματίζουμε μικρές ποσότητες σε βραστό νερό για 1 λεπτό. Ύστερα παγώνουμε σε κρύο νερό για 1 λεπτό. Απλώνουμε σε ένα δίσκο μια στρώση και αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά. Μεταφέρουμε σε σακούλες για κατεψυγμένα προιόντα, αφαιρούμε τον αέρα, τοποθετούμε ετικέτες και σφραγίζουμε. Διατηρείται για 6 μήνες.
ΣΕΛΙΝΟ Χρησιμοποιούμε τους φρέσκους και τρυφερούς μίσχους. Πλένουμε και κόβουμε σε κομμάτια 2.5 εκατοστών. Ζεματίζουμε για 2 λεπτά σε βραστό νερό. Ύστερα τα δροσίζουμε σε παγωμένο νερό για 2 λεπτά. Απλώνουμε σε ένα δίσκο μια στρώση και αφήνουμε να κρυώσουν για 30 λεπτά. Τοποθετούμε σε σακούλες για κατάψυξη, αφαιρούμε τον αέρα, τοποθετούμε ετικέτες και σφραγίζουμε καλά. Διατηρείται μέχρι 6 μήνες.
ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ Πλένουμε και αφαιρούμε τα ξυλώδη μέρη καθώς και τις κλίμακες από τις λόγχες. Κόβουμε τα σπαράγγια στα 15 εκ. Και τα αποχρωματίζουμε σε βραστό νερό για 3 λεπτά. Ύστερα παγώνουμε σε κρύο νερό για 3 λεπτά. Στραγγίζουμε. Τοποθετούμε σε δίσκους, ένα μόνο στρώμα σπαράγγια και αφήνουμε να κρυώσουν για 30 λεπτά. Πακετάρουμε σε δοχεία, σφραγίζουμε καλά και τοποθετούμε ετικέτες. Διατηρείται για 6 μήνες.
ΣΚΟΡΔΟ Τοποθετούμε τους βολβούς ξεχωριστά σε σακούλες κατάψυξης. Αφαιρούμε τον αέρα, σφραγίζουμε και τοποθετούμε ετικέτες. Διατηρείται μέχρι 3 μήνες.
ΤΖΙΝΤΖΕΡ Χωρίζουμε το τζίντζερ σε κομμάτια σαν μικρά πόμολα. Τοποθετούμε σε σακούλες κατάψυξης. Αφαιρούμε τον περιττό αέρα, σφραγίζουμε και τοποθετούμε ετικέτες. Διατηρείται μέχρι 6 μήνες.


ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ
• Είναι σημαντικό όταν καταψύχουμε λαχανικά να μην είναι πολύ ώριμα αλλά φρέσκα και σφιχτά!
• Όταν θα χρησιμοποιήσουμε τα λαχανικά που ψύξαμε, πρέπει να θυμηθούμε ότι τα περισσότερα μαγειρεύονται και χωρίς απόψυξη.
• Για την κατάψυξη των λαχανικών πρέπει να χρησιμοποιούμε τις ειδικές σακούλες και όχι απλές σακούλες μεταφοράς τροφίμων.
• Αν από την στιγμή που ρίξαμε τα λαχανικά το νερό κάνει να βράσει παραπάνω από ένα λεπτό αυτό σημαίνει ότι έχουμε βάλει πολλά λαχανικά στην κατσαρόλα μας!


Άραγε τα λαχανικά χάνουν τα θρεπτικά τους στοιχεία με την ψύξη? Τι πρέπει να προσέχουμε κατα την διαδικασία της κατάψυξης? Το Ευρωπαικό Συμβούλιο Πληροφόρησης για τα Τρόφιμα (EUFIC)http://www.eufic.org/ μας λύνει απορίες για τα κατεψυγμένα λαχανικά και δίνει συμβουλές για την σωστή συντήρηση τους!
Πώς η κατάψυξη συντηρεί τα τρόφιμα και τα διατηρεί ασφαλή;
Η κατάψυξη καθυστερεί την καταστροφή των τροφίμων και τα διατηρεί ασφαλή, παρεμποδίζοντας την ανάπτυξη των μικροοργανισμών και επιβραδύνοντας την ενζυμική δραστηριότητα που προκαλεί την αλλοίωση των τροφίμων. Καθώς το νερό στα τρόφιμα μετασχηματίζεται σε κρυστάλλους πάγου κατά τη διάρκεια της κατάψυξης, δεν είναι πλέον διαθέσιμο στους μικροοργανισμούς που το χρειάζονται για την ανάπτυξή τους. Εντούτοις, οι περισσότεροι μικροοργανισμοί, με εξαίρεση τα παράσιτα, παραμένουν ζωντανοί όταν καταψύχονται· συνεπώς, τα τρόφιμα πρέπει να τα χειριζόμαστε με ασφάλεια και πριν την κατάψυξή τους και μετά την απόψυξη.


Πώς επηρεάζει η κατάψυξη την περιεκτικότητα των τροφίμων σε θρεπτικά συστατικά;
Η κατάψυξη έχει πολύ μικρή επίδραση στην περιεκτικότητα των τροφίμων σε θρεπτικά συστατικά. Μερικά φρούτα και λαχανικά τα ζεματίζουμε (τα βυθίζουμε σε βραστό νερό για μικρό χρονικό διάστημα) πριν τα καταψύξουμε για να αδρανοποιηθούν ένζυμα και ζύμες που θα συνέχιζαν να υποβαθμίζουν την ποιότητα των τροφίμων, ακόμη και στον καταψύκτη. Αυτή η διαδικασία μπορεί να προκαλέσει μερική απώλεια βιταμίνης C (15-20%). Παρά τις απώλειες, τα λαχανικά και τα φρούτα καταψύχονται στην καλύτερή τους κατάσταση αμέσως μετά τη συγκομιδή και είναι συχνά πλουσιότερα σε θρεπτικά συστατικά από τα «φρέσκα» αντίστοιχά τους. Η διαλογή, η μεταφορά και η διανομή των φρέσκων προϊόντων στα καταστήματα μερικές φορές μπορεί να διαρκέσει πολλές μέρες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι βιταμίνες και τα ανόργανα στοιχεία μπορεί να χαθούν με αργούς ρυθμούς από τα τρόφιμα. Τα φρέσκα μαλακά φρούτα και τα πράσινα λαχανικά μπορεί να χάνουν καθημερινά μέχρι και το 15% της περιεκτικότητας τους σε βιταμίνη C όταν φυλάσσονται σε θερμοκρασία δωματίου. Δεν υπάρχει σχεδόν καμία απώλεια βιταμίνης και ανόργανων αλάτων στα κατεψυγμένα κρέατα, τα ψάρια και τα πουλερικά, επειδή η πρωτεΐνη, οι βιταμίνες Α και D και τα ανόργανα άλατα δεν επηρεάζονται από την ψύξη. Κατά τη διάρκεια της απόψυξης υπάρχει μια απώλεια υγρών που περιέχουν υδατοδιαλυτές βιταμίνες και ανόργανα άλατα, τα οποία θα χαθούν κατά το μαγείρεμα, αν τα υγρά αυτά δεν ανακτηθούν.


Υπάρχουν τρόφιμα που δεν πρέπει να καταψύχονται;
Η κατάψυξη μπορεί να καταστρέψει μερικά τρόφιμα, επειδή ο σχηματισμός των κρυστάλλων πάγου προκαλεί θραύση των κυτταρικών μεμβρανών. Αυτό δεν έχει δυσμενείς επιπτώσεις από την άποψη της ασφάλειας (στην πραγματικότητα, σκοτώνονται επίσης και μερικά βακτηριακά κύτταρα)· εντούτοις, τα τρόφιμα χάνουν την τραγανότητα ή τη σκληρότητά τους. Παραδείγματα τροφίμων που δεν επιδέχονται κατάψυξης περιλαμβάνουν τα λαχανικά σαλάτας, τα μανιτάρια και τα μαλακά φρούτα. Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα λίπους, όπως η κρέμα και κάποιες σάλτσες, τείνουν να παρουσιάζουν διαχωρισμό («κόβουν») όταν καταψύχονται. Η κατάψυξη στα ψυγεία των σημείων πώλησης καταψύχει γρήγορα τα τρόφιμα, έτσι ώστε να σχηματίζονται μικρότεροι κρύσταλλοι πάγου. Το γεγονός αυτό προκαλεί μικρότερη ζημιά στις κυτταρικές μεμβράνες και η ποιότητα επηρεάζεται ακόμα λιγότερο.



Πόσο καιρό μπορούν να συντηρηθούν τα τρόφιμα στον καταψύκτη;


Τα τρόφιμα μπορούν να συντηρηθούν χωρίς κανέναν κίνδυνο στον καταψύκτη ενός σπιτιού για 3 έως 12 μήνες, χωρίς να χάσουν την ποιότητά τους. Οι χρόνοι συντήρησης ποικίλλουν ανάλογα με τα τρόφιμα· οι ετικέτες των προϊόντων παρέχουν τις κατάλληλες ενδείξεις του χρόνου συντήρησης.



ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΨΥΚΤΕΣ
• Οι καταψύκτες πρέπει να διατηρούνται σε θερμοκρασίες κάτω από -18°C.
• Σε αντίθεση με τα ψυγεία, οι καταψύκτες βαθιάς κατάψυξης πρέπει να γεμίζονται πολύ, καθώς αυτό επιτρέπει στον καταψύκτη να λειτουργήσει καλύτερα.
• Η χρήση της κατάλληλης συσκευασίας, όπως οι ειδικές τσάντες κατάψυξης και τα πλαστικά κουτιά, βοηθούν στην προστασία των τροφίμων.
• Αποφύγετε να τοποθετείται τα καυτά τρόφιμα κατευθείαν στον καταψύκτη, καθώς αυτό θα αυξήσει τη θερμοκρασία του καταψύκτη και μπορεί να έχει επιπτώσεις σε άλλα τρόφιμα. Κρυώστε τα τρόφιμα πριν τα καταψύξετε. • Σιγουρευτείτε ότι τα κατεψυγμένα τρόφιμα είναι εντελώς αποψυγμένα πριν τα μαγειρέψετε. Τα τρόφιμα που έχουν καταψυχθεί και έχουν αποψυχθεί δεν πρέπει να καταψυχθούν άλλη φορ
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!