Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

.ΕΠΕΙΔΗ Η ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ.... ΛΑΓΑΝΑ.... ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ ..ΜΥΡΩΔΑΤΗ ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΗ,,,ΟΧΙ..ΣΚΕΤΟ ΑΣΠΡΟ ΨΩΜΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΠΟΥΛΑΝΕ ΓΙΑ ΛΑΓΑΝΑ !!!

ΥΛΙΚΑ
2 κιλα αλεύρι σκληρό
1 κιλο νερό που το εχουμε βρασει με γλυκάνισο
50 γρ.βιτάμ
100 γρ. μαγιά ή 4φακ. ξηρή μαγιά
1 κ.σ ζάχαρη.....
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
μαύρο σουσάμι
άσπρο σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το νερό με το γλυκάνισο,.....εγω το βραζω αποβραδυς και το σουρωνω το πρωι και απλα το ξαναζεσταίνω Μετράμε να είναι ένα λίτρο, το αφήνουμε να χλιάνει
Διαλύουμε μέσα τη μαγιά με τη ζάχαρη και λίγο αλεύρι και μόλις αρχίσει να κάνει φυσαλίδες η μαγιά ρίχνουμε το βιτάμ το αλεύρι το πιπέρι το μοσχκάρυδο,το αλάτι, λίγο μαύρο ,σουσάμι  και ζυμώνουμε ..
 Όταν είαι έτοιμο το ζυμάρι... το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει  ...Αφού φουσκώσει την ανοίγουμε με έναν πλάστη και με τα χέρια της δίνουμε το σχήμα που θέλουμε και τη βάζουμε σε ταψί.Την αφήνουμε λίγο να φουσκώσει και την πατάμε με τα δάχτυλα για να κάνει το σχέδιο που όλοι ξέρουμε ,την αφήνουμε παλι να φουσκώσει και την ξαναπατάμε με τα δάχτυλα
Διαλύουμε σε χλιαρό νερό λίγο μέλι και με το πινέλο αλείφουμε τη λαγάνα και την πασπαλίζουμε με μαυροσούσαμο και σουσάμι.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.


Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!