Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Απλή συνταγή για τον απολαυστικότατο χαλβά Φαρσάλων

Τι χρειαζόμαστε:

1 φλυτζάνι τσαγιού αραβοσιτέλαιο (όχι γεμάτο)
2 φλυτζάνια τσαγιού νισεστέ
3 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
4 φλυτζάνια .....τσαγιού νερό
8 κ.σ. ζάχαρη

Πώς το κάνουμε:

1) Σε λεκάνη ανακατεύουμε τα 4 πρώτα υλικά της συνταγής και περνάμε το μίγμα από σουρωτήρι για να μην υπάρχουν σβώλοι.\

2)Σε μεγάλη κατσαρόλα καίμε τις 8 κ.σ. ζάχαρη.

3)Φροντίζουμε να γίνει μια σχετικά σκούρα καραμέλα.

4)Μόλις γίνει η καραμέλα ρίχνουμε αμέσως το μίγμα που σουρώσαμε και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
5)Αδειάζουμε σε ταψάκι Νο 28 και ψήνουμε για 5 – 10 λεπτά στο γκριλ ανάλογα πόσο σκλήρή κρούστα θέλουμε να γίνει.
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!