Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Έφαγες πολλά γλυκά; Αν κάνεις αυτό… είναι σαν να μην τα έφαγες

Λίγο η στενοχώρια, η βαρεμάρα, η αδυναμία σου φυσικά στην ζάχαρη και κατ’ επέκταση στους γλυκούς πειρασμούς μάλλον σε έκαναν να μην καταφέρεις να κρατηθείς και να φας περισσότερα γλυκά από ότι είχες εντάξει στο διαιτολόγιο σου.
Από το να τιμωρείς τον εαυτό σου και να .....νιώθεις απίστευτες τύψεις καλύτερα να εξιλεωθείς απλά και μόνο από την διατροφή σου και συγκεκριμένα, από μυστικά μικρά αλλά πολύ σημαντικά.

1. Μην αυτομαστιγώνεσαι

Τα γλυκά δεν είναι απαραίτητα, αλλά είναι ποθητά, και αν στη ζωή μας κάναμε μόνο ότι ήταν απαραίτητο, δεν θα ζούσαμε, απλώς θα επιβιώναμε. Αυτό σημαίνει πως υπάρχουν φορές που θα λυγίζει η αυτοσυγκράτηση σου (και αυτό είναι καλό) ενώ ταυτόχρονα έχει αποδειχθεί πως όσο πιο αυστηρή η δίαιτα τόσο πιο επιρρεπείς είμαστε σε διατροφικές ατασθαλίες, οπότε μήπως να χαλάρωνες λίγο;

2. Μη λιμοκτονήσεις την επόμενη μέρα

Και θεωρείς πως αν την επόμενη μέρα πεθάνεις της πείνας, θα «εξιλεωθείς» για τα γλυκά που κατανάλωσες την προηγούμενη, και η ζυγαριά σου δεν θα καταλάβει τίποτα. Μόνο που αυτό είναι ό,τι δεν πρέπει να κάνεις. Για την ακρίβεια, θα χρειαστεί την επόμενη μέρα να εμπλουτίσεις τη διατροφή σου με πρωτεΐνη και φυτικές ίνες έτσι ώστε να επαναφέρεις τα σάκχαρα στο αίμα σε ισορροπία, μετά την κορύφωση και στη συνέχεια απότομη πτώση που βίωσαν λόγω της μεγάλης κατανάλωσης ζάχαρης.

3. Ενυδατώσου

Η έντονη πρόσληψη ζάχαρης αφήνει αφυδατωμένο τον οργανισμό, οπότε φρόντισε να πιεις πολύ νερό μετά την κατανάλωση γλυκών. Το αλκαλικό νερό ενδείκνυται μετά από υπερκατανάλωση γλυκών γιατί αφαιρεί τις τοξίνες από τον οργανισμό. Εναλλακτικά, μπορείς να προσθέσει χυμό λεμονιού στο νερό.

4. Βοήθεια στην πέψη

Αν η υπερκατανάλωση γλυκών έχει οδηγήσει σε δυσπεψία, καταπολέμησε την ετοιμάζοντας ένα ρόφημα με τζίντζερ, γλυκόριζα και μέντα.

5. Ενίσχυσε τον οργανισμό σου με μαγνήσιο

Τα συμπληρώματα διατροφής με μαγνήσιο θα επιφέρουν ισορροπία στον οργανισμό μετά τη μεγάλη κατανάλωση ζάχαρης ενώ παράλληλα θα συμβάλλουν στην καταπολέμηση της μελαγχολίας που παρατηρείται όταν σταματήσει το διατροφικό πάρτι των γλυκών, αφού το μαγνήσιο ενισχύει την καλή διάθεση και αντιμετωπίζει την αϋπνία και τη δυσπεψία.

Πηγή


Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!