Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Θύελλα στην Γερμανία από την φράση που εκμαίευσε ο Π.Παυλόπουλος από τον Γκάμπριελ! Εξαλλος ο Σοιμπλε

Η συζητηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τον Αντικαγκελάριο Γκαμπριελ κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Αθήνα άναψε φωτιές στην Γερμανία και κυρίως στον Σόιμπλε!

Ο Σόιμπλε, μόνος (με μερικούς υποτακτικούς όπως ο Ραχόι κι ο Μητσοτάκης) προσπαθεί να .......πείσει τους Ευρωπαίους ότι η λιτότητα είναι για το…καλό τους.(Ο Σόιμπλε επιμένει! «Δεν φταίει η λιτότητα, αλλά ότι δεν σφίγγετε αρκετά το ζωνάρι»)

Ομως ο διπλωμάτης Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατάφερε να εκμαιεύσει από τον Γερμανό αντικαγκελάριο την δήλωση του Αιώνα και μάλιστα από τον Νο.2 σε ιεραρχία!!

Για να είναι πειστικός ο Παυλόπουλος είπε στον υψηλό επισκέπτη του με διπλωματική μαεστρία «Πρέπει να θυμάστε, κύριε αντικαγκελάριε, ότι η Γερμανία δεν έχει χάσει ούτε Ευρώ μέσα στην κρίση από την Ελλάδα»

Για να απαντήσει ο Γκάμπριελ με την φράση «Οχι μόνο δεν έχουμε χάσει από την Ελλάδα, κύριε Πρόεδρε, αλλά έχουμε κερδίσει από επάνω» αφήνωντας άφωνους τους πάντες στο Προεδρικό.

Φυσικά για τον Σοιμπλε ήταν είναι casus beli και σήμερα σχολιάζοντας την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ στην Αθήνα, ο κ. Σόιμπλε δεν δίστασε να ασκήσει κριτική στον αντικαγκελάριο, λέγοντας ότι «όσα είπε ο κ. Γκάμπριελ στην Αθήνα, (…) ότι οι Γερμανοί ευθύνονται για τα ελληνικά προβλήματα, πραγματικά δεν μπορεί να το εννοούσε στα σοβαρά».

Να σημειώσουμε ότι τα Ελληνικά ΜΜΕ που πρόσκεινται στον Σοιμπλε δεν έχασαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την απάντηση του Σοιμπλε ως «χερι» στον Γκάμπριελ, αλλά δυστυχώς είναι μόνοι τους στο κατήφορο που έχουν πάρει.
Η Ευρώπη ξυπνάει και δεν είναι μακριά η ώρα που η ΕΕ θα πρέπει να αποφασίσει να απομονώσει τους οπαδούς του νεοφιλελευθερισμού ή να διαλυθεί από την φτώχεια
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!