Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΕΙΤΕ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΜΗΔΕΝ.

Το ξέρατε πως η στοματική υγιεινή επηρεάζει συνολικά την υγεία ενός ατόμου; Σύμφωνα με μελέτες, χωρίς την σωστή στοματική υγιεινή δεν γίνεται το σώμα να καταπολεμήσει τα βακτήρια στο σώμα και είναι αρκετά πιθανή μία μόλυνση ή ουλίτιδα.

Η πέτρα χτίζεται στα δόντια από τα ....υπολείμματα των τροφών και δυσκολεύει ακόμα περισσότερο το καθάρισμά τους. Αυτό αυξάνει τον κίνδυνο για τερηδόνα και μολύνσεις. Οι γιατροί συνιστούν καθαρισμό κάθε 6 μήνες, αλλά υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να μειώσετε αυτό τον κίνδυνο φυσικά.

Χρησιμοποιήστε ξύδι από μήλο


Βάλτε την οδοντόβουρτσά σας σε ξύδι από μήλο να μουλιάσει και μετά πλύντε κανονικά τα δόντια σας. Ξεπλύνετε το στόμα σας καλά. Επαναλάβετε το πολύ 1-2 φορές τη βδομάδα, αφού το ξύδι αυτό μπορεί να κάνει ζημιά στα δόντια σας εάν το χρησιμοποιείτε πιο συχνά.

Πλύνετε με μαγειρική σόδα

Αντί για οδοντόκρεμα χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα και λίγο αλάτι για να αφαιρέσετε την πλάκα από τα δόντια σας. Μπορεί τε επίσης να φτιάξετε ένα διάλυμα από μισή κούπα σόδα, 1 κούπα νερό, 10 σταγόνες από έλαιο λεμονιού, 4 κ.γ γλυκερίνης και 1 κ.σ από τζελ Αλόης Βέρα. Ανακατέψτε και χρησιμοποιήστε δύο φορές τη μέρα.

Φάτε μερικά φρούτα:

Πάρτε μερικά από τα αγαπημένα σας κόκκινα φρούτα (φράουλες, τομάτες) και τρίψτε τα στα ούλα και τα δόντια σας. Αφήστε να περάσουν 5 λεπτά και ξεπλύντε το στόμα σας με μαγειρική σόδα και ζεστό νερό για πιο λευκό χαμόγελο.

Πηγή
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!