Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Καταπληκτικοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τις φλούδες των μήλων

Τα μήλα είναι από τα πιο αγαπημένα φρούτα του φθινοπώρου και μπορείτε να φτιάξετε πολλές συνταγές με αυτά. Αντί όμως να πετάτε τη φλούδα τους, μπορεί να τη χρησιμοποιήσετε με διάφορους τρόπους.

Η φλούδα περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά, αλλά αν δεν σας αρέσει να την τρώτε, φτιάξτε κάτι άλλο:.....

Ζελές ή τσιπς μήλου

Τα μήλα είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά, τα οποία βρίσκονται κυρίως στη φλούδα τους. Η μισή ποσότητα της βιταμίνης C βρίσκεται εκεί. Έτσι, μπορείτε να πάρετε την απαιτούμενη δόση αντιοξειδωτικών φτιάχνοντας ζελέ ή γλυκά τσιπς από τη φλούδα.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να πασπαλίσετε τα κομμάτια της φλούδας με λίγο νερό, καστανή ζάχαρη και κανέλα. Βάλτε τα στο ταψί, καλύψτε τα με λαδόκολλα και ψήστε τα στον φούρνο στους 150 °C μέχρι να γίνουν τραγανά.

Τσάι

Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μεγαλύτερο μέρος της φλούδας. Το μόνο που χρειάζεστε εκτός από τις φλούδες είναι 3 ή 4 φλιτζάνια νερό, μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα, ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού. Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ εκτός από το μέλι και βράστε τα περίπου για 15 λεπτά. Στραγγίξτε τα, προσθέστε το μέλι και θα έχετε έτοιμο ένα πολύ υγιεινό ρόφημα.

Φρεσκάρετε την ατμόσφαιρα του σπιτιού σας

Τα μήλα και η κανέλα αποτελούν 2 από τα πιο αγαπημένα αρώματα σε πολλούς ανθρώπους. Βράστε τη φλούδα του μήλου, κανέλα, λεμόνι και τζίντζερ. Αφήστε το να εξατμιστεί. Το ωραίο αυτό άρωμα θα εξαπλωθεί σε όλο το σπίτι σας.
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!