Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2017

Τέσσερις συμβουλές για καλή συντήρηση του πλυντηρίου

Το πλυντήριο είναι μία από τις συσκευές που χρησιμοποιούνται πολύ. Η παραμέλησή του μπορεί να μην του επιτρέπει να κάνει σωστά τη δουλειά του και να καθαρίζει τα ρούχα σας. Επειδή εκτίθεται στην υγρασία τόσο συχνά, η συγκέντρωση μούχλας και απορρυπαντικού είναι κάτι συνηθισμένο. Αν και ίσως μπορείτε να την αγνοήσετε στην αρχή, με τον καιρό μετατρέπεται σε πραγματικό πρόβλημα, οδηγώντας στην εμφάνιση δυσάρεστων οσμών που περνάνε στα ρούχα σας.
 Με την τακτική απολύμανση και συντήρηση του πλυντηρίου όχι μόνο αποφεύγετε αυτού του είδους τα προβλήματα αλλά και διατηρείτε την καλή λειτουργία του.
 Ευτυχώς υπάρχουν μερικά κόλπα που περιλαμβάνουν εντελώς φυσικά υλικά που θα σας βοηθήσουν να καθαρίσετε σε βάθος το πλυντήριό σας. Παρακάτω θα μοιραστούμε μαζί σας τέσσερις από τις καλύτερες συμβουλές συντήρησης του πλυντηρίου, τις οποίες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διατηρήσετε την καλή λειτουργία του και την τέλεια πλύση των ρούχων σας.
Είστε έτοιμοι;
 1. Γενικός καθαρισμός και συντήρηση του πλυντηρίου Ο συνδυασμός καυτού νερού και μηλόξυδου είναι μία από τις καλύτερες λύσεις για τη συντήρηση του πλυντηρίου. Εξαλείφει τα βακτήρια και τη μούχλα ενώ απομακρύνει τους δύσκολους λεκέδες. Μια καλή ιδέα είναι να ακολουθείτε αυτή τη διαδικασία τουλάχιστον μία φορά το μήνα για να προλάβετε το σχηματισμό μούχλας και την ανάπτυξη δυσάρεστων οσμών. Υλικά καυτό νερό 1/2 φλιτζάνι μηλόξυδο Οδηγίες Γεμίστε το πλυντήριο με καυτό νερό, προσθέστε το μηλόξυδο και εκκινήστε το πρόγραμμα σύντομης πλύσης. Μόλις τελειώσει, ανοίξτε το πλυντήριο και αφήστε το να στεγνώσει στον αέρα για μία ώρα.
 2. Καθαρισμός φίλτρου Το φίλτρο του πλυντηρίου βρίσκεται μέσα στον κάδο του. Ίσως είναι το πιο περίπλοκο σημείο όσον αφορά στο καθάρισμα και χρειάζεται αρκετή προσοχή. Σε αυτή την περίπτωση το θέμα δεν είναι τόσο το προϊόν που πρέπει να χρησιμοποιήσετε όσο η αφαίρεση των κατάλοιπων που έχουν παγιδευτεί στο φίλτρο και ο καθαρισμός του. Οδηγίες Βγάλτε το πλυντήριο από την πρίζα, σιγουρευτείτε ότι είναι εντελώς άδειο και αφαιρέστε το καπάκι του φίλτρου. Ξεβιδώστε το πάνω μέρος και αφαιρέστε το τελείως. Απομακρύνετε από το φίλτρο κλωστές, χαρτιά, βρωμιά και ό,τι άλλο ξένο αντικείμενο βρείτε. Έπειτα πάρτε το κατσαβίδι και χρησιμοποιήστε το για να γυρίσετε την τουρμπίνα και να αφαιρέσετε ό,τι κατάλοιπα έχουν κολλήσει εκεί. Τοποθετήστε ξανά το φίλτρο στη θέση του με ασφάλεια πριν τη χρήση για να μην παρουσιαστεί διαρροή νερού.
 3. Καθαρισμός του λάστιχου της πόρτας Στο λάστιχο της πόρτας του πλυντηρίου τείνουν να αναπτύσσονται μούχλα και δυσάρεστες μυρωδιές επειδή εκεί συγκεντρώνεται η υγρασία. Αν και μπορείτε να στεγνώνετε αυτό το σημείο μετά από κάθε πλύση, σχεδόν πάντα παραμένει εκεί κάποια υγρασία η οποία αργά ή γρήγορα δημιουργεί προβλήματα. Για να εξουδετερώσετε τα μικρόβια και τη μούχλα, θα αξιοποιήσετε τις αντισηπτικές ιδιότητες του υπεροξειδίου του υδρογόνου και του λεμονιού. Υλικά 950 ml νερό 1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού 1 φλιτζάνι υπεροξείδιο του υδρογόνου Οδηγίες Πάρτε το χυμό από ένα φρέσκο λεμόνι και ανακατέψτε το αμέσως με το νερό και το υπεροξείδιο του υδρογόνου σε έναν κουβά. Παρατηρήστε προσεκτικά τη θέση του λάστιχου της πόρτας για να μπορέσετε να το ξαναβάλετε εύκολα πίσω. Όπου δείτε μούχλα, ψεκάστε τη με το απολυμαντικό λεμονιού και σκουπίστε με ένα σφουγγάρι. Καθαρίστε όλα τα σημεία γύρω από το λάστιχο της πόρτας για να αφαιρέσετε τελείως τη μούχλα. Πριν βάλετε πίσω το λάστιχο, ψεκάστε το άλλη μια φορά με το διάλυμα και σκουπίστε το καλά με ένα στεγνό πανί.
 4. Καθαρισμός της σαπουνοθήκης για το απορρυπαντικό και το μαλακτικό ρούχων Η σαπουνοθήκη για το απορρυπαντικό και το μαλακτικό ρούχων συχνά συγκεντρώνει πολλά κατάλοιπα, ειδικά αν χρησιμοποιείτε απορρυπαντικό σε σκόνη. Ο καθαρισμός της είναι απλός και απαραίτητος, καθώς διάφορες ουσίες μπορούν να κολλήσουν στα τοιχώματά της και να αποσυντεθούν προκαλώντας δυσάρεστες οσμές. Υλικά 1 φλιτζάνι λευκό ξύδι 950 ml καυτό νερό Οδηγίες Διαλύστε το ξύδι στο καυτό νερό. Σκουπίστε τη σαπουνοθήκη και βυθίστε τη στο διάλυμα για δέκα λεπτά. Σκουπίστε τη καλά και αφήστε τη να στεγνώσει. Αν η σαπουνοθήκη δεν είναι αποσπώμενη, ψεκάστε τη με το διάλυμα και τρίψτε τη με ένα σφουγγάρι.
 Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε συντήρηση στο πλυντήριο;
 Είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι πρέπει να εφαρμόζετε τις παραπάνω συμβουλές συντήρησης τουλάχιστον κάθε δύο μήνες για να είναι αποτελεσματικές, καθώς η βρωμιά και η μούχλα μαζεύονται γρήγορα. Επίσης, κάθε φορά μετά την πλύση, αφήνετε την πόρτα του πλυντηρίου ανοιχτή για να αερίζεται.

Πηγή
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!

Get Adobe Flash Player
Play Free Games Online at TooGame.com

Πρόσθεσε το The Greeker Radio στη σελίδα σου