Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Γιατί όταν ξυπνάμε το πρωί είμαστε μπουκωμένοι και φτερνιζόμαστε!!!

Διατροφή και Θεραπεία

Ταλαιπωρείστε από πρωινά φτερνίσματα; Ο υπεύθυνος γιατρός της Αμερικανικής Αντικαρκινικής Εταιρείας επεξηγεί πως αυτό συμβαίνει πιθανότατα εξαιτίας του περιβάλλοντος στο οποίο κοιμόμαστε. Ίσως φταίνε τα μαξιλάρια ή το κρεβάτι. Εάν ζείτε σε ένα εξαιρετικά ξηρό κλίμα ή βάζετε το κλιματιστικό σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, η μύτη ίσως αντιδρά στη μεταβολή του αέρα. Ίσως επίσης να αντιδρά και στα ακάρεα, τη μούχλα ή τις τρίχες των ζώων.

Το πρώτο βήμα για τη θεραπεία του πρωινού φτερνίσματος είναι η ....αναγνώριση πιθανών αλλεργιογόνων ή ερεθιστικών παραγόντων. Δοκιμάστε να αλλάξετε το μέρος όπου κοιμάστε για μία εβδομάδα, κοιμηθείτε με υγραντή ή ανεβάστε λίγο τη θερμοκρασία του κλιματιστικού. Εάν δεν δείτε αποτέλεσμα από αυτές τις μικρές μεταβολές, δοκιμάστε τις παρακάτω χειροποίητες θεραπείες για το φτέρνισμα:
Κουρκουμάς. Ο κουρκουμάς είναι πολύ αποτελεσματικός για το πρωινό φτέρνισμα. Ρίξτε ένα δύο κουτάλια σκόνης κουρκουμά σε ένα κατσαρολάκι σε πολύ υψηλή θερμοκρασία. Κάθε πρωί, το πρώτο πράγμα που θα κάνετε θα είναι να εισπνέετε τους ατμούς. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία 2-3 περισσότερες φορές μέσα στην ημέρα.

Μαυροπίπερο, φύλλα πιπεριάς, κουρκουμάς. Τυλίξτε 5-8 σπόρους πιπεριού μαζί με λίγη σκόνη κουρκουμά σε ένα φύλλο πιπεριάς. Βράστε τα για λίγο και μετά μασήστε τα αφού βουρτσίσετε τα δόντια σας.

Τσάι από μάραθο. Όταν καταναλώνετε το αντιιικό και αντιβακτηριδιακό τσάι μάραθου, βοηθάτε τον οργανισμό να αναπτύξει αντίσταση ενάντια στις αλλεργίες που προκαλούν το πρωινό φτέρνισμα.

Πιπερόριζα. Μασήστε ένα μικρό κομμάτι της αντιοξειδωτικής και αντιφλεγμονώδους πιπερόριζας για να αντιμετωπίσετε το βήχα.

Σκόρδο και γαρύφαλλο.
Να εισπνέετε τακτικά μία αλοιφή φτιαγμένη από το αντιβακτηριδιακό και αντιιικό σκόρδο και το αντιμικροβιακό γαρύφαλλο για να αναπτύξετε αντοχή ενάντια στο φτέρνισμα.

Τσάι χαμομήλι.
Το ανακουφιστικό χαμομήλι έχει αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδη δράση και συνιστάται για τη θεραπεία και του φτερνίσματος και του βήχα.

Πορτοκάλι.
Η βιταμίνη C συντελεί στη μείωση της ισταμίνης στον οργανισμό. Εάν το πρωινό σας φτέρνισμα προκαλείται εξαιτίας κάποιας αλλεργίας, μπορείτε να καταναλώνετε ένα ποτήρι χυμό πορτοκάλι ή να τρώτε ένα πορτοκάλι για πρωινό έτσι ώστε να θεραπεύσετε και να καταπολεμήσετε το πρωινό φτέρνισμα.

Έλαιο μέντας. Το δροσιστικό έλαιο μέντας έχει αντιβακτηριδιακή δράση και είναι αποτελεσματικό ενάντια στο φτέρνισμα και τη βουλωμένη μύτη. Εισπνεύστε τον ατμό που δημιουργείται έπειτα από το βράσιμο δύο ποτηριών νερού όπου θα έχετε ρίξει και 5-6 σταγόνες ελαίου μέντας.


ΠΗΓΗ :
Print Friendly and PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσθέστε το σχόλιό σας!!! Πείτε μας ότι θέλετε!

Σκάστε τις φούσκες!