Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

15 ξεχωριστές προτάσεις για σκορδαλιά



Άλλοι τη λατρεύουν και άλλοι τη μισούν, κανείς όμως δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη θέση της στο τραπέζι της 25ης Μαρτίου, δίπλα στο ταίρι της τον μπακαλιάρο! Καλά καταλάβατε, για τη σκορδαλιά λέμε και επειδή μας αρέσει πολύ, πειραματιζόμαστε με διαφορετικά υλικά, της δίνουμε άλλες υφές και χρώματα, για να διαλέξετε .....
αυτή που σας αρέσει περισσότερο.

Και μην φοβηθείτε τη μυρωδιά που αφήνει πίσω της. Το μυστικό είναι να φάνε όλοι στο τραπέζι και ειδικά το ταίρι σας. Μετά δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα!

Σκορδαλιά με πατάτα

Η πιο κλασική και δημοφιλής εκδοχή της σκορδαλιάς, που προτιμά η πλειοψηφία των «οπαδών» της. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.

Καρυδάτη σκορδαλιά

Η συνύπαρξη σκόρδου και καρυδόψιχας συνιστά έναν τέλειο συνδυασμό, με τα αιθέρια έλαια του καρυδιού να «ηρεμούν» το σκόρδο, δίνοντας ταυτόχρονα βάθος γεύσης. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.

Σκορδαλιά σε 3 παραλλαγές

Όχι 1, όχι 2 αλλά 3 ξεχωριστές παραλλαγές του περίφημου εδέσματος μας δίνει ο Ανδρέας Λαγός: μία πράσινη με μαϊντανό (μαϊντανοσαλάτα που λένε και στη Σύρο), μία ροζ με πατάτα και παντζάρι και μία καρυδάτη με μαύρο ψωμί. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.

Δροσερά τηγανητά κουκιά με σκορδαλιά αμυγδάλου

Καλή η καρυδάτη σκορδαλιά, αλλά και με αμύγδαλα γίνεται πολύ γευστική. Αντί για ψωμί δε, θα την φτιάξετε με εφτάζυμα παξιμάδια. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.

Μπραντάδα

Γνωστό ορεκτικό στην Πορτογαλία, την Ισπανία και τη Νότια Γαλλία, που έφτασε μέχρι τα Επτάνησα. Παραδοσιακά γίνεται σε ξύλινο ή μαρμάρινο γουδί, γιατί, όπως υποστηρίζουν οι εραστές της, έτσι γίνεται πιο νόστιμη… Και στο μπλέντερ όμως, δεν χάνει τίποτα από τη γεύση της. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.

Παντζαροσαλάτα με ροζ σκορδαλιά

Μία ακόμη ροζ σκορδαλιά που θα σας κερδίσει και με τη γεύση της και με την εμφάνιση της. Την ετοιμάζετε με παντζάρια και είναι ό,τι πρέπει για να δώσετε νέα εμφάνιση στο κλασικό πιάτο μπακαλιάρος σκορδαλιά, αλλά και για γαρνίρετε μια παντζαροσαλάτα. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.

Λουκουμάδες μπακαλιάρου με αλιάδα και ψητά παντζάρια

Αλιάδα είναι η Κεφαλλονίτικη σκορδαλιά, με πατάτες και είναι μια νόστιμη εκδοχή που πρέπει σίγουρα να δοκιμάσετε με τον μπακαλιάρο σας. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ.

6 συνταγές για σκορδαλιά για να φτιάξετε αυτή που σας “ταιριάζει”

Αλιάδα, αμυγδάλου με μουστάρδα σαν μαγιονέζα, με φάβα, με καρύδια, με ψωμί ή με πατάτα, όπως κι αν προτιμάτε τη σκορδαλιά έχουμε συνταγές που θα σας ενθουσιάσουν. Δείτε τις συνταγές ΕΔΩ.
πηγη

Print Friendly and PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσθέστε το σχόλιό σας!!! Πείτε μας ότι θέλετε!

Σκάστε τις φούσκες!