Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Ζακυνθινή φρυγανιά

Υλικά:
Φρυγανιές
550γρ γάλα φρέσκο
5-6 κ.σ ζάχαρη
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου
καρυδόψυχα τριμμένη ή αμύγδαλο φιλέ
για την σαντιγύ
1 φάκελο......
Garni
200γρ γάλα

για το σιρόπι

11/2 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα νερό
1 ξυλάκι κανέλας
3 γαρύφαλλα

Εκτέλεση:

Σε ενα κατσαρολάκι βράζουμε για 1-2 λεπτά τα υλικά για το σιρόπι
Στρώνουμε τις φρυγανιές σε ένα πυρέξ ή ταψάκι, τις περιχύνουμε με το μισό σιρόπι και πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το άνθος αραβοσίτου,την ζάχαρη ,το γάλα και τα αφήνουμε να βράσουν ανακατευοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα
Σκεπάζουμε τις φρυγανιές με την κρέμα,βάζουμε άλλη μια στρώση φρυγανιές,τις σιροπιάζουμε και πασπαλίζουμε πάλι με λίγη κανέλα
Χτυπάμε με το μίξερ τον περιεχόμενο του φακέλου Garni με το γάλα μέχρι να γίνουν σαντιγί και την απλώνουμε πάνω απο την κρέμα
Πασπαλίζουμε με την καρυδόψιχα ή το αμύγδαλο φιλέ και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες πριν το σερβίρουμε
πηγη
Print Friendly and PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσθέστε το σχόλιό σας!!! Πείτε μας ότι θέλετε!

Σκάστε τις φούσκες!