Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Μηλόκρεμα με γάλα καρύδας. Χορτοφαγική – χωρίς γλουτένη – χωρίς ζάχαρη

Υλικά για την μηλόκρεμα ( για 4 άτομα)
2 μεγάλα μήλα
μισό λίτρο γάλα καρύδας
1 ποτήρι ....νερό
3 κουταλιές άμυλο αραβόσιτου (corn flour)
κανέλα , στέβια




Καθαρίστε τα μήλα και κοψτε τα σε φέττες

Βαζετε 2 ποτήρια γάλα καρύδας σε μια κατσαρόλα και ρίχνετε τα μήλα μέσα να βράσουν


Όταν μαλακώσουν τα μήλα αφαιρεστε από την φωτιά και περάστε τα από το μπλεντερ να γίνουν ένα με το γάλα και αφήστε το για λίγο να κρυώσει.




Σε ενα ποτήρι νερό διαλύστε καλά 3 κουταλιές της σούπας άμυλλο αραβόσιτου (corn flour) . Αναμείξετε το μαζί με το μείγμα απο το γάλα και βάλτε το στην φωτιά.
Προσθεστε μερικές σταγόνες υγρής Στέβιας.



Σε χαμηλή φωτιά ψήνετε ανακατέυοντας καλά με σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα . Αν είναι πολύ πηχτή προσθετετε λίγο νερό και ανακατευετε καλά μέχρι να πετύχετε την σωστή πυκνότητα. Η κρέμα όταν αρχίζει να κοχλάσει πρέπει να είναι ρευστή αλλά να “στέκεται” στην κουτάλα σας.



Ρίξτε την κρέμα μέσα σε μικρά μπώλ και αφήστε την να κρυώσει. Μπορείτε αν θέλετε προαιρετικά να βάλετε στον πάτο κάποιο ψιλοκομμένο φρούτο για να δώσετε πιο ενδιαφέρον γευση στην κρέμα ( π.χ ψιλοκομμένη φορμόζα , σταφύλι κ.ο.κ)


Διαλέξετε κάποιο γλυκόξινο φρούτο για να κάνει αντίθεση με την κρέμα και
Αφήστε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και σερβίρετε πασπαλίζοντας λίγη κανέλλα



πηγη
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!