ΥΛΙΚΑ
Η Ζύμη
8 αυγά
8 κουταλιές της σούπας καρύδι ψιλοκομμένο
8 κουτ. της σούπας σιμιγδάλι
8 κουτ. της σούπας ζάχαρη
1 κουτ.της σούπας κανελογαρύφαλο
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν-πάουντερ
2 βανίλιες
Ξύσμα πορτοκαλιού
Το σιρόπι
1,5 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
1 φλιτζ. τ.τσ. ζάχαρη
1 φέτα λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ ανακατεύω το καρύδι,το σιμιγδάλι,το μπέικιν-πάουερ,το κανελογαρύφαλο και το ξύσμα πορτοκαλιού
Χτυπάω στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη και τις βανίλιες ώσπου ν'ασπρίσουν και να λιώσει η ζάχαρη
Χτυπάω ξεχωριστά τ'ασπράδια σε μαρέγκα
Τέλος ανακατεύω το μείγμα του σιμιγδαλιού με το μείγμα των κρόκων και μέσα ρίχνω προσεκτικά ανακατεύοντας απαλά με ένα κουτάλι τη μαρέγκα
Όταν γίνουν όλα ένα μείγμα αφράτο, το αδειάζω μέσα σε φόρμα χωρίς τρύπα ή σε ταψάκι βουτυρωμένο και το απλώνω ομοιόμορφα με απαλές κινήσεις για να μην "κάτσει"
Το ψήνω σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 40΄-45΄. Είναι έτοιμο όταν βυθίζοντας ένα καθαρό μαχαίρι στην επιφάνειά του βγει καθαρό
Εν τω μεταξύ προς το τέλος του ψησίματος βράζω το σιρόπι
για 5΄(από την ώρα του κοχλασμού)
Σιροπιάζω όταν το γλυκό είναι χλιαρό και το σιρόπι καυτό
Καλή επιτυχία
Νίνα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Προσθέστε το σχόλιό σας!!! Πείτε μας ότι θέλετε!