Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Καλαμαράκια τηγανητά


ΥΛΙΚΑ
1 κιλό καλαμαράκια

1 κούπα αλεύρι

Λάδι για το τηγάνι

Αλάτι

ΕΚΤΈΛΕΣΗ

Καθαρίζω τα καλαμαράκια από το δέρμα,το δόντι και τα μάτια,το κοκαλάκι και τα εντόσθια...


Αν είναι μεγάλα τα κόβω σε ροδέλες,αν είναι μικρά τα αφήνω ολόκληρα

Τα πλένω πολύ καλά και τα βάζω σε σουρωτήρι να στραγγίσουν

Τα αλατίζω

Σε μια πλαστική σακούλα βάζω το αλεύρι και κατόπιν ρίχνω μέσα τα καλαμαράκια που έχουν στραγγίσει πολύ καλά.

Ανακινώ τη σακούλα καλά ώστε να αλευρωθούν

Τα τινάζω ένα - ένα και τα τοποθετώ σε δίσκο λίγο αλευρωμένο

Βάζω το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτω το λάδι

Όταν κάψει καλά το λάδι , κατεβάζω το τηγάνι προς στιγμήν από τη φωτιά, τοποθετώ μέσα ένα-ένα τα καλαμαράκια (να μην ακουμπάει το ένα στο άλλο) και το ξαναβάζω στη φωτιά

Προσοχή γιατί πιτσιλάνε (καλό είναι να βάλουμε προστατευτική σίτα, αν δεν έχουμε χρησιμοποιούμε σαν "ασπίδα" μια εφημερίδα!) Πάντως αν είναι πολύ καλά στραγγισμένα και αν δεν ακουμπάει το ένα στο άλλο ο κίνδυνος μειώνεται στο ελάχιστο

Τα τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα

Για να αποφύγουμε το πιτσίλισμα, κάθε φορά που επεμβαίνουμε στο τηγάνι είτε για να τα γυρίσουμε είτε για να τα βγάλουμε, πρέπει να το κατεβάζουμε με σύντομη διαδικασία από τη φωτιά και μετά να το επαναφέρουμε

Τα τηγανισμένα τα τοποθετούμε σε πιάτο με απορροφητικό χαρτί

Τρώγονται ζεστά μόλις βγουν από το τηγάνι

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη

Νίνα
Print Friendly and PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσθέστε το σχόλιό σας!!! Πείτε μας ότι θέλετε!

Σκάστε τις φούσκες!