Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Κουλουράκια διαίτης


ΥΛΙΚΑ

700 γραμ. αλεύρι

250 ml ηλιέλαιο

15 γραμ. μπέικιν-πάουντερ

300 ml λευκό κρασί αρετσίνωτο


15 γραμ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύω το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι

Χτυπάω το λάδι με το κρασί

Ρίχνω στα υγρά λίγο-λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας

Ζυμώνω ζύμη μαλακή

Πλάθω κουλουράκια

Ψήνω σε μέτριο φούρνο 15΄περίπου

Σημ.Αν θέλω μπορώ να προσθέσω στη ζύμη τσιγαρισμένο κρεμμύδι ή τριμμένο καρότο ή τριμμένο τυρί ή σπανάκι αχνιστό στραγγισμένο καλά ή σκόρδο τριμμένο ή ό,τι άλλο θέλω.

Καλή επιτυχία

Νίνα
Print Friendly and PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσθέστε το σχόλιό σας!!! Πείτε μας ότι θέλετε!

Σκάστε τις φούσκες!