Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Αλάτι βοτάνων



ΥΛΙΚΑ
50 γρ. κορίανδρο (5 κ.σ.)
10 γρ. μαραθόσπορο (1 κ.σ.)
10 γρ. σουσάμι (1 κ.σ.)
10 γρ. λιναρόσπορο (1 κ.σ.)
50 γρ. σιναπόσπορο κίτρινο (3 κ.σ.)
10 γρ. ρίγανη (3 κ.σ.)
10 γρ. θρούμπι (3 κ.σ.)
10 γρ. θυμάρι (3 κ.σ.)
5 γρ. δεντρολίβανο (1 κ.σ.)
10 γρ. άνηθο ξηρό (3 κ.σ.)
10 γρ. δυόσμο ξηρό (3 κ.σ.)
10 γρ. πιπέρι μαύρο (1 κ.σ.)
100 γρ. αλάτι (3 κ.σ.)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμιγνύουμε τα παραπάνω βότανα στην αδρή τους μορφή. Αλέθουμε λίγο προ του γεύματος, για να είναι φρεσκοαλεσμένα. Αυτό το αλάτι περιέχει όλα τα ιχνοστοιχεία, όλες τις βιταμίνες (εκτός από Β12 και C), όλα τα ακόρεστα λιπαρά οξέα και όλα τα αμινοξέα. Επίσης έχει αντιμικροβιακές και αντιμυκητιασικές ιδιότητες και βοηθά στη ρύθμιση της χλωρίδας του εντέρου.

Tips
Σε ανάλατη διατροφή μπορούμε να παραλείψουμε το αλάτι.
Σε περίπτωση που θέλουμε να αποφύγουμε το συνεχές άλεσμα, αλέθουμε όλα τα υλικά μαζί και έπειτα τα φυλάσσουμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.

Πηγή: Ιωάννης Α. Παπαγιαννόπουλος, Συνταγές για ελαφρά γεύματα και φυσικές θεραπείες ασθενειών, Αθήνα 2006
Print Friendly and PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσθέστε το σχόλιό σας!!! Πείτε μας ότι θέλετε!

Σκάστε τις φούσκες!