ΥΛΙΚΑ
50 γρ. κορίανδρο
(5 κ.σ.)
10 γρ. σουσάμι (1
κ.σ.)
10 γρ.
λιναρόσπορο (1 κ.σ.)
50 γρ.
σιναπόσπορο κίτρινο (3 κ.σ.)
10 γρ. ρίγανη (3
κ.σ.)
10 γρ. θρούμπι (3
κ.σ.)
10 γρ. θυμάρι (3
κ.σ.)
5 γρ. δεντρολίβανο (1 κ.σ.)
5 γρ. δεντρολίβανο (1 κ.σ.)
10 γρ. δυόσμο
ξηρό (3 κ.σ.)
10 γρ. πιπέρι μαύρο (1 κ.σ.)
10 γρ. πιπέρι μαύρο (1 κ.σ.)
100 γρ. αλάτι (3
κ.σ.)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμιγνύουμε τα
παραπάνω βότανα στην αδρή τους μορφή. Αλέθουμε λίγο προ του γεύματος, για να
είναι φρεσκοαλεσμένα. Αυτό το αλάτι περιέχει όλα τα ιχνοστοιχεία, όλες τις βιταμίνες
(εκτός από Β12 και C), όλα τα
ακόρεστα λιπαρά οξέα και όλα τα αμινοξέα. Επίσης έχει αντιμικροβιακές και
αντιμυκητιασικές ιδιότητες και βοηθά στη ρύθμιση της χλωρίδας του εντέρου.
Tips
Σε ανάλατη
διατροφή μπορούμε να παραλείψουμε το αλάτι.
Σε περίπτωση που θέλουμε να αποφύγουμε το συνεχές άλεσμα, αλέθουμε όλα τα υλικά μαζί και έπειτα τα φυλάσσουμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.
Σε περίπτωση που θέλουμε να αποφύγουμε το συνεχές άλεσμα, αλέθουμε όλα τα υλικά μαζί και έπειτα τα φυλάσσουμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.
Πηγή: Ιωάννης Α. Παπαγιαννόπουλος, Συνταγές για ελαφρά γεύματα και φυσικές θεραπείες ασθενειών, Αθήνα 2006
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Προσθέστε το σχόλιό σας!!! Πείτε μας ότι θέλετε!