500 γρ. φιλέτο
σολομού
Χυμό από 1,5 λεμόνι
250 γρ. σπαγγέτι
ολικής άλεσης (ή ό,ποιο ζυμαρικό της αρεσκείας σας)
Μισό ματσάκι άνηθο
ψιλοκομμένο
250 γρ. κρέμα
γάλακτος
Τριμμένη
παρμεζάνα
Εκτέλεση
Ρίχνω όλο το
λεμόνι και αλάτι στο φιλέτο σολομού και το αφήνω σε ένα σκεύος με το χυμό
λεμονιού μέχρι να το χρησιμοποιήσω. Βράζω 1 λίτρο νερό χωρίς να το
αλατίσω. Μόλις βράσει το νερό ρίχνω μέσα το φιλέτο μαζί με το χυμό του
λεμονιού. Βράζω για 15 λεπτά και κατά τη διάρκεια ξαφρίζω το σολομό. Έπειτα
αφαιρώ προσεκτικά τον σολομό και προσθέτω άλλο ένα λίτρο νερό. Περιμένω να
βράσει και ρίχνω τα ζυμαρικά. Βράζω όση ώρα λένε οι οδηγίες και μετά στραγγίζω
το υγρό και το κρατάω. Σε μεγάλο τηγάνι
ρίχνω την κρέμα γάλακτος και προσθέτω τον σολομό σε μεγάλα κομμάτια. Ρίχνω
πιπέρι, λίγο σκόρδο σε σκόνη και ¼ από το ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο. Ανακατεύω ελαφρά και περιμένω να
πάρει 2-3 βράσεις. Έπειτα προσθέτω 200 ml από το υγρό των ζυμαρικών, ανακατεύω
και ρίχνω και τα ζυμαρικά. Ανακατεύω ώσπου να ρουφήξουν το υγρό και τα κομμάτια
σολομού να πάνε παντού. Σερβίρω με
άνηθο, φρεσκοκομμένο πιπέρι και τριμμένη παρμεζάνα.
Καλή επιτυχία!!!
Tips
Σε περίπτωση που θέλω τη μακαρονάδα μου πιό ζουμερή προσθέτω περισσότερο υγρό από αυτό που φύλαξα όταν σούρωσα τα μακαρόνια.
Για πιο παχιά σάλτσα προσθέτω περισσότερη κρέμα γάλακτος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Προσθέστε το σχόλιό σας!!! Πείτε μας ότι θέλετε!