Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Πώς μπορώ να μετρήσω τα υλικά μιας συνταγής χωρίς ζυγαριά;



Ο πιο συνηθισμένος τρόπος για υπολογίζουμε τα υλικά μιας συνταγής είναι το φλιτζάνι του τσαγιού. Άλλες φορές όμως είναι μετρημένα σε γραμμάρια. Επειδή έτσι...
δημιουργείται σύγχυση, παρακάτω σας παραθέτω μερικές αναλογίες υλικών από φλιτζάνι σε γραμμάρια.

1 φλ αλεύρι =120 γρ

1 φλ σιμιγδάλι =175 γρ

1 φλ ζάχαρη =250 γρ

1 φλ άχνη ζάχαρη = 160 γρ

1 φλ βούτυρο =225 γρ

1 φλ γάλα =225 γρ

1 φλ μέλι = 350 γρ

1 φλ λάδι =350 γρ

Πηγή:postokano
Print Friendly and PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσθέστε το σχόλιό σας!!! Πείτε μας ότι θέλετε!

Σκάστε τις φούσκες!