Κορμός μαύρης σοκολάτας με κάστανο
Υλικά
για 10-12 μερίδες
1 κιλό κρέµα κάστανου*
50 ml ρούµι
250 γρ. βούτυρο, σε θερµοκρασία δωµατίου
250 γρ....
σοκολάτα, 55% κακάο, λιωµένη.
Ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισµα
Κρέµα κάστανου:
Υλικά για 1 κιλό κρέµα
1 κιλό κάστανα, χαραγµένα
300 γρ. ζάχαρη
100 ml νερό
2 βανιλίνες
30 ml ρούµι
Εκτέλεση
* Κρέµα κάστανουΣε µια κατσαρόλα ρίχνουµε τα κάστανα, τα καλύπτουµε µε νερό και τα βράζουµε µέχρι να µαλακώσουν. Σουρώνουµε, τα αφήνουµε να κρυώσουν, τα καθαρίζουµε µε πολλή προσοχή αφαιρώντας όλα τα φλούδια και τις ίνες. Βράζουµε τη ζάχαρη σε 100 ml νερό για 3 λεπτά και το αφήνουµε να κρυώσει. Πολτοποιούµε τα κάστανα στο multi, προσθέτοντας σταδιακά το σιρόπι, τις βανιλίνες και το ρούµι. Μόλις έχουµε ένα οµοιογενές µείγµα, το βάζουµε στο ψυγείο για αρκετή ώρα να σταθεροποιηθεί.
Πηγή:homefood.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Προσθέστε το σχόλιό σας!!! Πείτε μας ότι θέλετε!