Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Κορμός μαύρης σοκολάτας με κάστανο




Κορμός μαύρης σοκολάτας με κάστανο
Υλικά
για 10-12 μερίδες
1 κιλό κρέµα κάστανου*
50 ml ρούµι
250 γρ. βούτυρο, σε θερµοκρασία δωµατίου
250 γρ....
σοκολάτα, 55% κακάο, λιωµένη.
Ζάχαρη άχνη, για το πασπάλισµα
Κρέµα κάστανου:
Υλικά για 1 κιλό κρέµα
1 κιλό κάστανα, χαραγµένα
300 γρ. ζάχαρη
100 ml νερό
2 βανιλίνες
30 ml ρούµι
Εκτέλεση

Σε ένα µπολ ανακατεύουµε την κρέµα κάστανου µε το ρούµι. Προσθέτουµε το βούτυρο, ανακατεύοντας µε τον αυγοδάρτη. Ρίχνουµε τη σοκολάτα (πρέπει να είναι σε θερµοκρασία 35οC-40οC) και ανακατεύουµε καλά µέχρι να οµογενοποιηθεί. Μεταφέρουµε το µείγµα σε µακρόστενη φόρµα ντυμένη με πλαστική μεμβράνη και το αφήνουµε στο ψυγείο ώσπου να παγώσει. Ξεφορµάρουµε και µε ένα πιρούνι κάνουµε γραµµές στην επιφάνειά του. Πασπαλίζουµε µε ζάχαρη άχνη και σερβίρουµε.
* Κρέµα κάστανουΣε µια κατσαρόλα ρίχνουµε τα κάστανα, τα καλύπτουµε µε νερό και τα βράζουµε µέχρι να µαλακώσουν. Σουρώνουµε, τα αφήνουµε να κρυώσουν, τα καθαρίζουµε µε πολλή προσοχή αφαιρώντας όλα τα φλούδια και τις ίνες. Βράζουµε τη ζάχαρη σε 100 ml νερό για 3 λεπτά και το αφήνουµε να κρυώσει. Πολτοποιούµε τα κάστανα στο multi, προσθέτοντας σταδιακά το σιρόπι, τις βανιλίνες και το ρούµι. Μόλις έχουµε ένα οµοιογενές µείγµα, το βάζουµε στο ψυγείο για αρκετή ώρα να σταθεροποιηθεί.
Πηγή:homefood.gr


Print Friendly and PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσθέστε το σχόλιό σας!!! Πείτε μας ότι θέλετε!

Σκάστε τις φούσκες!