Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό αλεύρι του ψωμιού
20 γραμ. αλάτι
40 γραμ. ζάχαρη
30 γραμ μαγιά φρέσκια
1/2 lt.νερό...

150 γραμ. λάδι
Σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ρίχνω στο αλεύρι το αλάτι και τη ζάχαρη και ανακατεύω
Ανοίγω λάκκο στη μέση και ρίχνω το μισό νερό
Στο άλλο μισό νερό διαλύω τη μαγιά και τα προσθέτω στο αλεύρι
Προσθέτω και το λάδι
Ανακατεύω τα υλικά και ζυμώνω καλά
Πλάθω μια μπάλα και τη σκεπάζω σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί
Μετά κόβω κομμάτια ζύμης και πλάθω λεπτά κορδόνια
τα αφήνω να ξεκουραστούν και έπειτα δίνω σε καθε ένα το σχήμα κουλουριού
Κάθε κουλούρι το βουτάω σε νερό και μετά μέσα στο σουσάμι πάνω κάτω
Τα βάζω σε αντικολλητικό ταψί και τα αφήνω να διπλασιασθούν
Μετά τα ανοίγω περισσότερο και τα ψήνω για 20΄στους 180-200 βαθμούς
Σημ. Με το ίδιο ζυμάρι μπορώ να φτιάξω και φραντζολάκια για σάντουιτς
Καλή επιτυχία
Νινα
Print Friendly and PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσθέστε το σχόλιό σας!!! Πείτε μας ότι θέλετε!

Σκάστε τις φούσκες!