Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Κάθε στρώμα και απόλαυση .. μμμμ ...

7 στρώματα είναι αυτά
Το καθένα και μια απόλαυση
μμμμμμμ σας ανοίγω την όρεξη;
Μα αυτό θέλω...
Οχι που θα σας άφηνα
Για την θεία απόλαυση, θα χρειαστείτε:...

- αβγά σφιχτά
- μαρούλι ή σαλάτα
- αρακά ή μπιζέλια
- πράσινο πιπέρι σε κόκκους καλύτερα
- φουντίτσες κουνουπιδιού φρέσκο ή τουρσί
- ψιλοκομμένο σέλερι ή σέλινο
- μαγιονέζα
- άσπρη ζάχαρη
- τυρί cheddar ( ή παρόμοιο ) κομμένο σε μικρά κομματάκια
Εκτέλεση:
- Ψήστε σε μέτρια φωτιά το μπέικον μέχρι να πάρει το χρωματάκι του. 'Στεγνώστε' το και αφήστε το στην άκρη
- Στρώστε με φύλλα μαρουλιού (ή σαλάτας )
- Πάνω από τα μαρουλο - σαλατόφυλλα βάζετε τον αρακά, μετά το πράσινο πιπέρι, το μπέικον, τα κουνουπιδάκια, το σέλερι ή σέλινο
* Οταν στρώνετε τα υλικά στο μπολ, να βάζετε και φέτες σφιχτά αβγά στη 'βιτρίνα' (βλέπε φωτο)
- Βάλτε σε μπολ τη μαγιονέζα με τη ζάχαρη, ανακατέψτε και ρίξτε πάνω από τα άλλα υλικά.
- Καλύπτετε με το τυρί
Αφήνετε στο ψυγείο για κανένα 12ωρο για να νοστιμίσει και μετά σερβίρετε για να μοιραστείτε την απόλαυση... (μην είστε μοναχοφαγάδες)
** Δεν σας δίνουμε ποσότητες, γιατί είστε σαΐνια αφ' ενός, αφ' ετέρου, τα γούστα διαφέρουν καθώς και τα μεγέθη των μπολ
*** ΚΑΙ για οπτική απόλαυση, σερβίρετε το 'δημιούργημα' σε διάφανο μπολ
**** Αν βάλετε πράσινο πιπέρι σε κόκκους, βάλτε το μερικές ώρες να μουλιάσει σε κονιάκ ή καλβαντός ή κάτι παρόμοιο τέλος πάντων. Αυτό θα μαλακώσει τους κόκκους και θα δώσει και πιο ' σέξι ' γεύση (και διάθεση καλέ)
Καλή σας όρεξη και καλή απόλαυση! -

Πηγή
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!