Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

«Μπισδερμέδες Βασιλικών Λέσβου»


ΥΛΙΚΑ:
Για τη γέμιση:
1 λαδοτύρι χοντροτριμμένο
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
κανέλλα
τριμμένος ...δυόσμος
Για το φύλλο:
μισό ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 κουταλάκι γλυκού σόδα
λίγο ούζο
αλεύρι όσο σηκώσει για να μην γίνει σφιχτή η ζύμη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει ομοιόμορφη η γέμιση. Στη συνέχεια ανακατεύουμε τα υλικά για το φύλλο. Μόλις ζυμώσουμε σκεπάζουμε τη λεκάνη με μία πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου μία ώρα. Κατόπιν τη χωρίζουμε σε μπαλάκια και ανοίγουμε φύλλο το οποίο κόβουμε σε κομμάτια με διαστάσεις 15Χ15 το κομμάτι. Βάζουμε μία κουταλιά γέμιση στο κέντρο κάθε φύλλου και διπλώνουμε σε μαντηλάκια. Τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο και τα σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη, μυζήθρα τριμμένη και αν θέλουμε ελάχιστη μαστίχα σε σκόνη.
Πηγή
Print Friendly and PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσθέστε το σχόλιό σας!!! Πείτε μας ότι θέλετε!

Σκάστε τις φούσκες!