Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Τυροπιτάκια με αφράτη ζύμη

Υλικά• 450 gr περίπου αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 1 φλ. χλιαρό γάλα
• 1 φλ. σπορέλαιο
• ½ κ.γλ. κοφτό ζάχαρη
• 1 κ. σ. ....ξύδι
• 1 κ. γλ. μαγιά σε σκόνη
• ½ κ. γλ. αλάτι
Για τη γέμιση
• 200 γρ. Φέτα ή τρίμμα
• 1 αυγό
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• λίγο γάλα εβαπορέ
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι.
Σε ένα μπωλ, βάζουμε το χλιαρό γάλα (όχι πάνω από 35°C), τη ζάχαρη, τη μαγιά, 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι και τα ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν και να γίνουν χυλός.
Το σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε 10' να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και φτιάχνουμε μια ζύμη που πρέπει να είναι απαλή, αφράτη και αρκετά λαδερή, (μην το φοβηθείτε).
Αφού η ζύμη μαζευτεί σε μπάλα την χωρίζουμε σε 25 μπαλάκια, στο μέγεθος ενός μεγάλου καρυδιού.
Πατάμε την ζύμη ανάμεσα στις παλάμες μας να πλατύνει.
Λιώνουμε το τυρί με πηρούνι, τρίβουμε πιπέρι και προσθέτουμε το χτυπημένο αυγό .
Ανακατεύουμε καλά, γεμίζουμε κάθε πιτάκι με ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση.
Κλείνουμε το πιτάκι και πατάμε τις άκρες με πιρούνι.

Τα τοποθετούμε αραιά σε λαδωμένη λαμαρίνα και τ᾿ αλείφουμε με το γάλα εβαπορέ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, περίπου 25΄- 30΄ λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Τεμάχια: 25
Print Friendly and PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προσθέστε το σχόλιό σας!!! Πείτε μας ότι θέλετε!

Σκάστε τις φούσκες!