Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Πατατοσαλάτα σαρακοστιανή



ΥΛΙΚΑ

- 8 πατάτες μέτριες πλυμένες
- 2-3 τομάτες κομμένες για σαλάτα
- 2-3 κουταλιές της σούπας.... καρύδι τριμμένο
- ρίγανη
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- λίγες ελιές ξυδάτες καθαρισμένες από κουκούτσια
- λίγη κάππαρη

Εκτέλεση: -
 Ψήνουμε τις πατάτες επί 1 ώρα ή και λίγο περισσότερο (αναλόγως τις πατάτες) στους 200 °. - Όταν ψηθούν (τις δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι και όταν μπαίνει εύκολα στην πατάτα, είναι έτοιμες) τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε φέτες σε μια πιατέλα - Τις αλατίζουμε με ψιλό αλάτι και σκορπάμε το καρύδι ​​και την ρίγανη - Κατόπιν σκεπάζουμε τις πατάτες με τις φέτες τομάτες τις αλατίζουμε πάλι ελαφρά - Γαρνίρουμε με τις ελιές , μαϊντανό ψιλοκομμένο και λίγη κάπαρη .

Παρατηρήσεις: - Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πατάτες βραστές (ψητές πάντως είναι νοστιμότερες) - Μπορούμε να ρίξουμε λάδι ελιάς ελαφρύ, οπότε παραλείπουμε τα καρύδια

ΠΗΓΉ
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!