Υλικά:
4 Αυγά
1 1/2 φλ. Ηλιέλαιο
2 φλ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλ. Ζάχαρη
2 κ.γ. Σόδα....
2 κ.γ. Βaking powder
4 κ.γ. Κανέλα σκόνη
1/4 κ.γ. Αλάτι
3 φλ. Καρότα, ψιλοτριμμένα
1 φλ. Καρύδια, κοπανισμένα
Γλάσο:
400 γρ. Ζάχαρη Άχνη
1 Philadelphia Cream Cheese
1/2 φλ. Βούτυρο ή Μαργαρίνη
1 κ.γ. εκχύλισμα Βανίλιας
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180oC.
Καλύψτε τη φόρμα με αντικολλητική λαδόκολλα.
Χτυπήστε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, αλλά χωρίς να γίνουν πολύ λευκά.
Ρίχτε σιγά σιγά το λάδι και συνεχίστε το χτύπημα για μερικά λεπτά ακόμη.
Ανακατέψτε στο μίγμα τα καρότα, το αλεύρι, τη σόδα και το μπέικιν και ρίχτε τελευταία τα καρύδια.
Γεμίστε τη φόρμα ή το ταψάκι με το μίγμα και ψήστε για 1 ώρα περίπου, ή μέχρι το μαχαίρι που θα βυθίσετε στο κέικ να βγει καθαρό.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει στη φόρμα πριν το βάλετε στην πιατέλα και το καλύψετε με το γλάσο.
Για το γλάσο, χτυπήστε το βούτυρο με το τυρί κρέμα μέχρι να γίνει λείο και έπειτα προσθέστε τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας. Απλώστε το γλάσο με μια σπάτουλα ή ένα μαχαίρι.
Χρήσιμα μυστικά:
Το κέικ διατηρείται στο ψυγείο για 4-5 μέρες, και μάλιστα βελτιώνεται όσο μένει.
Αν θέλετε για καλύτερη εμφάνιση και γεύση, κόβετε το κέικ σε δύο πάτους και μοιράζετε το γλάσο στη μέση κι επάνω.
4 Αυγά
1 1/2 φλ. Ηλιέλαιο
2 φλ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλ. Ζάχαρη
2 κ.γ. Σόδα....
2 κ.γ. Βaking powder
4 κ.γ. Κανέλα σκόνη
1/4 κ.γ. Αλάτι
3 φλ. Καρότα, ψιλοτριμμένα
1 φλ. Καρύδια, κοπανισμένα
Γλάσο:
400 γρ. Ζάχαρη Άχνη
1 Philadelphia Cream Cheese
1/2 φλ. Βούτυρο ή Μαργαρίνη
1 κ.γ. εκχύλισμα Βανίλιας
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180oC.
Καλύψτε τη φόρμα με αντικολλητική λαδόκολλα.
Χτυπήστε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, αλλά χωρίς να γίνουν πολύ λευκά.
Ρίχτε σιγά σιγά το λάδι και συνεχίστε το χτύπημα για μερικά λεπτά ακόμη.
Ανακατέψτε στο μίγμα τα καρότα, το αλεύρι, τη σόδα και το μπέικιν και ρίχτε τελευταία τα καρύδια.
Γεμίστε τη φόρμα ή το ταψάκι με το μίγμα και ψήστε για 1 ώρα περίπου, ή μέχρι το μαχαίρι που θα βυθίσετε στο κέικ να βγει καθαρό.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει στη φόρμα πριν το βάλετε στην πιατέλα και το καλύψετε με το γλάσο.
Για το γλάσο, χτυπήστε το βούτυρο με το τυρί κρέμα μέχρι να γίνει λείο και έπειτα προσθέστε τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας. Απλώστε το γλάσο με μια σπάτουλα ή ένα μαχαίρι.
Χρήσιμα μυστικά:
Το κέικ διατηρείται στο ψυγείο για 4-5 μέρες, και μάλιστα βελτιώνεται όσο μένει.
Αν θέλετε για καλύτερη εμφάνιση και γεύση, κόβετε το κέικ σε δύο πάτους και μοιράζετε το γλάσο στη μέση κι επάνω.