Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

«ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ»

Η Άνοιξη μυρίζει φράουλες και τώρα είναι η κατάλληλη εποχή για να φτιάξουμε μαρμελάδα φράουλα!Οπότε κατεβάστε τις κατσαρόλες σας , αγοράστε μπόλικα κιλά φράουλες και φτιάξτε υπέροχη μαρμελάδα...

ΥΛΙΚΑ
1,5 κιλό φράουλες ώριμες
1,2 κιλό ζάχαρη
Χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση:
Αφαιρούμε το κοτσάνι από τις φράουλες, τις πλένουμε, τις κόβουμε στα δυο και τις βάζουμε με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα να βράσουν. Δεν χρειάζεται νερό, βγάζει η φράουλα τα υγρά της και βράζει με αυτά. Στην αρχή θέλει ξάφρισμα γιατί θα βγάλει πολλούς αφρούς και μετά ανακάτεμα ασταμάτητο μέχρι να πήξει πολύ καλά. Ούτε λεπτό χωρίς ανακάτεμα.... Λίγο πριν σβήσουμε το μάτι βάζουμε και το λεμόνι. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από το μάτι και βάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.. Μπορούμε επίσης να βάλουμε τις φράουλες από βραδύς στο ψυγείο με τη ζάχαρη μαζί, να αφήσουν τα υγρά τους. Γίνεται με τον εξής τρόπο: Μια στρώση φράουλες, ζάχαρη από πάνω. Αλλη μια στρώση φράουλες, πάλι ζάχαρη από πάνω. Και το πάμε έτσι μέχρι τέλος. Μετά στο ψυγείο. Την επομένη τη βράζουμε με τον τρόπο που αναφέραμε.
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!