Υλικά για 4-5 μερίδες:
1 χταπόδι 1 κιλό περίπου
¼ φλυτζανιού ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ξύλο κανέλλας
2 φύλλα ....δάφνης
Κόκκοι πιπεριού
½ φλυτζάνι φρεσκοστυμένος χυμός πορτοκάλι
1 φλυτζάνι κόκκινο γλυκό κρασί
1 κονσέρβα κονκασέ (ντοματάκια ψιλοκομμένα)
Αλατι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
Βάζουμε σε κατσαρόλα, χωρίς νερό, το χταπόδι να βράσει για μισή ώρα περίπου.
Όπως βλέπουμε, το χταπόδι κατεβάζει τα δικά του υγρά και ψήνεται μέσα σε αυτά.
Το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
Το ξεπλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει.
Σε καθαρή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια,
την κανέλλα, τη δάφνη και τα πιπέρια και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
Ρίχνουμε και το χταπόδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη.
Προσθέτουμε το χυμό και το κρασί και αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις.
Προσθέτουμε τα ντοματάκια και λίγο αλατοπίπερο, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό
και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι και να πήξει η σάλτσα.
Βράζουμε, σε άφθονο αλατισμένο νερό, το κοφτό μακαρονάκι και το σουρώνουμε.
Αν θέλουμε ανακατεύουμε το ζυμαρικό με το χταπόδι.
Αλλιώς, σερβίρουμε το μακαρονάκι στα πιάτα
και περιχύνουμε με το χταπόδι και τη σαλτσούλα του.
Απολαύστε!
πηγη
1 χταπόδι 1 κιλό περίπου
¼ φλυτζανιού ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ξύλο κανέλλας
2 φύλλα ....δάφνης
Κόκκοι πιπεριού
½ φλυτζάνι φρεσκοστυμένος χυμός πορτοκάλι
1 φλυτζάνι κόκκινο γλυκό κρασί
1 κονσέρβα κονκασέ (ντοματάκια ψιλοκομμένα)
Αλατι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
Βάζουμε σε κατσαρόλα, χωρίς νερό, το χταπόδι να βράσει για μισή ώρα περίπου.
Όπως βλέπουμε, το χταπόδι κατεβάζει τα δικά του υγρά και ψήνεται μέσα σε αυτά.
Το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
Το ξεπλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει.
Σε καθαρή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια,
την κανέλλα, τη δάφνη και τα πιπέρια και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
Ρίχνουμε και το χταπόδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμη.
Προσθέτουμε το χυμό και το κρασί και αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις.
Προσθέτουμε τα ντοματάκια και λίγο αλατοπίπερο, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό
και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι και να πήξει η σάλτσα.
Βράζουμε, σε άφθονο αλατισμένο νερό, το κοφτό μακαρονάκι και το σουρώνουμε.
Αν θέλουμε ανακατεύουμε το ζυμαρικό με το χταπόδι.
Αλλιώς, σερβίρουμε το μακαρονάκι στα πιάτα
και περιχύνουμε με το χταπόδι και τη σαλτσούλα του.
Απολαύστε!
πηγη