Υλικά:
1 λίτρο νερό
4 κουταλιές φυτική κρέμα σε σκόνη
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 φλιτζάνι ρυζάλευρο χωρίς γάλα (στις παιδικές τροφές)
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
2 κουταλιές φυτικό βούτηρο για την κρέμα
125 γρ. λιωμένο φυτικό βούτηρο για το φύλλο
375 γρ. φύλλο κρούστας σπιτικό ή έτοιμο
ζάχαρη άχνη και κανέλλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά όλα τα υλικά όπως έχουν καταγραφεί μέχρι το αλάτι και ανακατεύουμε συνεχώς, ώσπου να πήξουν και να πάρουν μορφή κρέμας. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτουμε τις 2 κουταλιές φυτικό βούτηρο και το ενσωματώνουμε ανακατεύοντας.
Αν έχουμε έτοιμο φύλλο, τοποθετούμε 6 ολόκληρα φύλλα σε ταψάκι 32x22 εκ. ή πυρέξ, βουτηρώνοντάς τα ένα ένα και αφήνοντάς τα να εξέχουν στις άκρες. Αδειάζουμε επάνω τους την κρέμα και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Χρησιμοποιούμε άλλα 6 μισά φύλλα βουτηρωμένα (3 ολόκληρα κομμένα στη μέση) για να σκεπάσουμε την κρέμα. Κόβουμε αν θέλουμε λίγο τις άκρες των κάτω φύλλων και τα διπλώνουμε συμμετρικά.
Ψήνουμε την μπουγάτσα για 40 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς. Αφού κρυώσει λίγο, την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.
Ανάλογη διαδικασία ακολουθούμε με το σπιτικό φύλλο. Εναλλακτικά μπορούμε να φτιάξουμε ατομικές μπουγάτσες κλείνοντας τα φύλλα στις άκρες.
ΠΗΓΗ
1 λίτρο νερό
4 κουταλιές φυτική κρέμα σε σκόνη
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 φλιτζάνι ρυζάλευρο χωρίς γάλα (στις παιδικές τροφές)
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
2 κουταλιές φυτικό βούτηρο για την κρέμα
125 γρ. λιωμένο φυτικό βούτηρο για το φύλλο
375 γρ. φύλλο κρούστας σπιτικό ή έτοιμο
ζάχαρη άχνη και κανέλλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά όλα τα υλικά όπως έχουν καταγραφεί μέχρι το αλάτι και ανακατεύουμε συνεχώς, ώσπου να πήξουν και να πάρουν μορφή κρέμας. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτουμε τις 2 κουταλιές φυτικό βούτηρο και το ενσωματώνουμε ανακατεύοντας.
Αν έχουμε έτοιμο φύλλο, τοποθετούμε 6 ολόκληρα φύλλα σε ταψάκι 32x22 εκ. ή πυρέξ, βουτηρώνοντάς τα ένα ένα και αφήνοντάς τα να εξέχουν στις άκρες. Αδειάζουμε επάνω τους την κρέμα και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Χρησιμοποιούμε άλλα 6 μισά φύλλα βουτηρωμένα (3 ολόκληρα κομμένα στη μέση) για να σκεπάσουμε την κρέμα. Κόβουμε αν θέλουμε λίγο τις άκρες των κάτω φύλλων και τα διπλώνουμε συμμετρικά.
Ψήνουμε την μπουγάτσα για 40 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς. Αφού κρυώσει λίγο, την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.
Ανάλογη διαδικασία ακολουθούμε με το σπιτικό φύλλο. Εναλλακτικά μπορούμε να φτιάξουμε ατομικές μπουγάτσες κλείνοντας τα φύλλα στις άκρες.
ΠΗΓΗ