ΥΛΙΚΑ (για 50 με 60 κομμάτια):
1 κιλό αλεύρι
2 φακελάκια μαγιά
1 πατάτα.... βρασμένη και λιωμένη
μία κουταλιά σούπας ζάχαρη
λίγο αλάτι
χλιαρό νερό ανάλογο με την ποσότητα του αλεύρου
τριμμένο καρύδι
κανέλλλα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΙΡΟΠΙ:
1 κιλό ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
1 ποτήρι μέλι
μισό κουταλάκι ξινό
φλούδες από πορτοκάλι και λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Φτιάχνουμε τη ζύμη ως εξής: Βάζουμε τα στεγνά υλικά σε μία λεκάνη και προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν για λίγη ώρα και μετά παίρνοντας μία μία κουταλιά ρίχνουμε τη ζύμη μας σε καυτό λάδι τηγανίζοντας μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Στη συνέχεια φτιάχνουμε και το σιρόπι μας. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη ενώ προσθέτουμε το ξινό και τις φλούδες του πορτοκαλιού και του λεμονιού. Το σιρόπι μας είναι αραιό ενώ προσθέτουμε το μέλι βράζοντας για 3 με 4 λεπτά. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε μέσα σε αυτό τους λουκουμάδες. Τους γυρίζουμε λίγο και κατόπιν τους βγάζουμε. Τους πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι και κανέλλα. Μία εναλλακτική σερβιρίσματος για το καλοκαίρι είναι να τους συνοδεύσουμε με μπάλες σπιτικού παγωτού…
πηγή
1 κιλό αλεύρι
2 φακελάκια μαγιά
1 πατάτα.... βρασμένη και λιωμένη
μία κουταλιά σούπας ζάχαρη
λίγο αλάτι
χλιαρό νερό ανάλογο με την ποσότητα του αλεύρου
τριμμένο καρύδι
κανέλλλα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΙΡΟΠΙ:
1 κιλό ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
1 ποτήρι μέλι
μισό κουταλάκι ξινό
φλούδες από πορτοκάλι και λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Φτιάχνουμε τη ζύμη ως εξής: Βάζουμε τα στεγνά υλικά σε μία λεκάνη και προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν για λίγη ώρα και μετά παίρνοντας μία μία κουταλιά ρίχνουμε τη ζύμη μας σε καυτό λάδι τηγανίζοντας μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Στη συνέχεια φτιάχνουμε και το σιρόπι μας. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη ενώ προσθέτουμε το ξινό και τις φλούδες του πορτοκαλιού και του λεμονιού. Το σιρόπι μας είναι αραιό ενώ προσθέτουμε το μέλι βράζοντας για 3 με 4 λεπτά. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε μέσα σε αυτό τους λουκουμάδες. Τους γυρίζουμε λίγο και κατόπιν τους βγάζουμε. Τους πασπαλίζουμε με τριμμένο καρύδι και κανέλλα. Μία εναλλακτική σερβιρίσματος για το καλοκαίρι είναι να τους συνοδεύσουμε με μπάλες σπιτικού παγωτού…
πηγή