ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό πράσινες ελιές
1.200 γραμμάρια ....ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
χυμό ενός λεμονιού ή μία κουταλιά ξινό
αμπαρόριζα, κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ξεπικρίζουμε τις ελιές για 2 ημέρες φροντίζοντας να αλλάζουμε τακτικά το νερό τους. Παρασκευάζουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη και στη συνέχεια ρίχνουμε τις ελιές για λίγη ώρα. Κλείνουμε το μάτι και την κατσαρόλα συνεχίζοντας το βράσιμο το επόμενο πρωί προσθέτοντας και το χυμό λεμονιού ή το ξινό.
Πηγή
1 κιλό πράσινες ελιές
1.200 γραμμάρια ....ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
χυμό ενός λεμονιού ή μία κουταλιά ξινό
αμπαρόριζα, κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ξεπικρίζουμε τις ελιές για 2 ημέρες φροντίζοντας να αλλάζουμε τακτικά το νερό τους. Παρασκευάζουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη και στη συνέχεια ρίχνουμε τις ελιές για λίγη ώρα. Κλείνουμε το μάτι και την κατσαρόλα συνεχίζοντας το βράσιμο το επόμενο πρωί προσθέτοντας και το χυμό λεμονιού ή το ξινό.
Πηγή