Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Ανακοινώθηκε επίσημα η εξαγορά του κοινωνικού δικτύου Tumblr από τη Yahoo

Η αμερικανική εταιρεία Yahoo ανακοίνωσε επίσημα, ότι προχώρησε στην εξαγορά της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης Tumblr.
Το τίμημα για την κίνηση της Yahoo ανέρχεται στα 857 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 1,1 δισ. δολάρια.
Η επίσημη ανακοίνωση της συμφωνίας, η οποία μέσω πολλών πρακτορείων ειδήσεων και μέσων ενημέρωσης, έχει κάνει τον γύρο του κόσμου από την Κυριακή, έγινε σε συνέντευξη Τύπου στη Νέα Υόρκη.
Με την εξαγορά του Tumblr, η Yahoo στοχεύει να εισέλθει δυναμικά στον χώρο της κοινωνικής δικτύωσης, όπου πρωταγωνιστούν το Facebook, το Twitter και το Google+.
Το Tumblr ξεκίνησε να λειτουργεί το 2007 και σήμερα έχει 175 υπαλλήλους. Είναι διαθέσιμο σε 12 γλώσσες και έχει 107,9 εκατομμύρια μπλογκ με 50,7 δισεκατομμύρια δημοσιεύσεις. Ιδρυτής του είναι ο σχεδιαστής ιστοσελίδων Ντέιβιντ Καρπ.
Πρόκειται για ένα κοινωνικό δίκτυο που παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες του να δημιουργούν το δικό τους μπλογκ. Απευθύνεται κυρίως στο νεανικό κοινό.
Όπως είναι γνωστό, μέρος της κίνησης του Tumblr προέρχεται από ερωτικό περιεχόμενο ή ακόμα και πορνό. Οι όροι χρήσης του Tumblr επιτρέπουν αυτού του είδους το περιεχόμενο. Αρχικά εκφράστηκαν ανησυχίες ότι το πορνό θα αποτρέψει την επίτευξη της συμφωνίας γιατί είναι κάτι που το Yahoo! δεν θέλει να αγοράσει. Φαίνεται όμως ότι η λύση βρέθηκε και είναι απλή, αφού βασικά είναι το μοντέλο λειτουργίας του Tumblr. Όλα καλά και μαζί με πορνό που φέρνει κίνηση και λεφτά. Ίσως το Yahoo! κόψει κάτι αλλά δεν μπορεί να πει αντίο στο Tumblr porn.
Ίσως με την εξαγορά του Tumblr το Yahoo! αποκτήσει και ένα είδους social graph από τα εκατομμύρια χρηστών και τα Tumblr blogs που κάνουν follow και re-blog. Ένα επιπλέον στοιχείο για καλύτερη στόχευση στην διαφήμιση.
 Ο όμιλος θα παραχωρήσει αύριο συνέντευξη Τύπου, όπως είχε ανακοινώσει από την Παρασκευή χωρίς όμως να διευκρινίσει το θέμα.


Πηγή1
Πηγή2
Πηγή3



Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!