Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Μπισκοτοκούλουρα (πανεύκολα και πεντανόστιμα)!


Υλικά


  • 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις γεμάτα-γεμάτα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άσπρη
  • 250 γραμμάρια (ένα καλούπι) φρέσκο βούτυρο (προσοχή ΟΧΙ μαργαρίνη )
  • 1 αυγό
  • 1 βανίλια
  • κακάο
  • προαιρετικά σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση

  1. Αφήνετε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου μερικές ώρες να μαλακώσει πάρα πάρα πολύ.
  2. Έπειτα, και αφού έχει μαλακώσει το βούτυρο, όλα είναι πανεύκολα, βάζετε σε ένα βαθύ μπολ όλα μαζί τα υλικά, ναι ναι όλα μαζί, και απλά ζυμώνετε να ομογενοποιηθεί το μείγμα πολύ καλά και να πλάθεται.
  3. Μπορείτε αν θέλετε να χωρίσετε το μείγμα και στο μισό να βάλετε κακάο πικρό, ένα κουταλάκι του γλυκού γεμάτο,και να το ζυμώσετε μέχρι να ενωθεί το κακάο.Έτσι θα έχετε ένα λευκό και ένα καφέ ζυμαράκι.
  4. Κατόπιν πλάθετε κουλουράκια με δύο μπαστουνάκια ή σε ότι άλλο σχήμα επιθυμείτε. Αν έχετε χωρίσει και το μείγμα σε άσπρο και μαύρο θα έχετε όμορφα δίχρωμα κουλουράκια.
  5. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά το πολύ, σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.
Καλή όρεξη !!!

Tips: Αν θέλετε, τη στιγμή που βάζετε όλα τα υλικά στο μπολ, πριν αρχίσετε να ζυμώνετε, ρίχνετε μερικές σταγόνες σοκολάτας και ζυμώνετε μαζί, γίνονται τέλεια. Αν ρίξετε τις σταγόνες δεν χρειάζεται να χωρίσετε καθόλου το μείγμα σε άσπρο και μαύρο.
Αν θέλετε να προσθέσετε ξηρούς καρπούς, απλά πλάστε τα κουλουράκια και μετά πιέστε τα ελαφρά πάνω σε ψιλο- ή χοντροκομμένα αμύγδαλα, φουντούκια κτλ. Μην τα προσθέσετε μέσα στη ζύμη αν θέλετε να κάνετε πλεξούδες γιατί θα δυσκολευτείτε στο πλάσιμο.



Πηγή
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!