Υλικά
1 αβοκάντο ώριμο2 αυγά
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα αυγά ώστε να γίνουν σφιχτά. Κόβουμε το αβοκάντο στη μέση, ξεφλουδίζουμε και αφαιρούμε το κουκούτσι. Το τοποθετούμε σε μπολ και πιέζουμε με ένα πιρούνι τη σάρκα του φρούτου ώστε να λιώσει. Προσθέτουμε τα δύο αβγά, το λεμόνι, το λάδι και το αλατοπίπερο. Συνεχίζουμε να πιέζουμε τα αυγά με το πιρούνι και να ανακατεύουμε το μίγμα, ώσπου να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Δεν είναι απαραίτητο να γίνει αλοιφή. Το αυγοκάντο μας είναι έτοιμο προς βρώση με φρυγανισμένο ψωμί ή παξιμάδι!Καλή όρεξη...
Tips: Σε περίπτωση που δε σας αρέσει το αυγό, απλά αφαιρέστε το από τα υλικά και εκτελέστε τη συνταγή. Το αποτέλεσμα είναι εξίσου νόστιμο. Μπορείτε να αφαιρέσεται και το λάδι αν το αβοκάντο από μόνο του σας φαίνεται αρκετά λιπαρό.
Μπορείτε επίσης να φτιάξετε καναπεδάκια ως εξής: Κόψτε τα αυγά στη μέση κατά μήκος και αφαιρέστε τον κρόκο. Χρησιμοποιήστε μόνο τους κρόκους για τη σαλάτα και λοιώστε τη στο μπλέντερ. Γεμίστε τα ασπράδια στο σημείο που λείπει ο κρόκος με την αλοιφή χρησιμοποιώντας χοντρό κορνέ.