Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Τυρόπιτες στη στιγμή!

Υλικά
  • 2 πακέτα φύλλα σφολιάτας τετράγωνα ή στρογγυλά
  • 1/2 κ. τυρί φέτα ή τρίμμα
  • 2 αυγά
  • 1/2 κ. γλ. πιπέρι
  • 1/2 κ. γλ. μοσχοκάρυδο



Εκτέλεση

Αφήνω λίγη ώρα τα σφολιατάκια να ξεπαγώσουν ώστε να λυγίζουν χωρίς να σπάνε. Θρυμματίζω το τυρί σε μια λεκανίτσα ή βάζω το τρίμμα σε μια λεκανίτσα ως έχει και το ανακατεύω με το ενάμισι αυγό, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο μέχρι να δέσουν τα υλικά. Γεμίζω ένα μικρό φύλλο σφολιάτας με τη γέμιση, το βρέχω γύρω-γύρω στις άκρες του με ένα πινέλο με νερό και τοποθετώ ένα δεύτερο φύλλο σφολιάτας από πάνω. Πιέζω τις άκρες με τα δάχτυλα να ασφαλίσουν καλά και να μη χυθεί η γέμιση κατά το ψήσιμο. Τοποθετώ τις τυρόπιτες σε ταψί με λαδόκολλα και αλείφω με το μισό από το αυγό που έχω φυλάξει. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά, ώσπου να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα οι τυρόπιτες.

Καλή επιτυχία!

Tips: Αν σας αρέσει ο δυόσμος μπορείτε να προσθέσετε μια κουτ. σ. αποξηραμένο στη γέμιση. 
Αν ξεχάσατε να κρατήσετε αυγό για να αλείψετε τις τυρόπιτες μπορείτε να τις αλείψετε με λίγο γάλα ή ακόμα και να τις ψήσετε όπως είναι.
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!