Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Αιολικό αυτοκίνητο ταχύτερο από τον άνεμο πωλείται στο eBay

Στη διαδικτυακή πλατφόρμα δημοπρασιών eBay πωλείται το αιολικό αυτοκίνητο Blackbird το οποίο μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα τρεις φορές μεγαλύτερη από αυτή του ανέμου που το κινεί.

Το καινοτόμο αυτοκίνητο κατασκεύασε μια ομάδα ερασιτεχνών της αεροναυπηγικής, καθοδηγούμενη από τον ερευνητή πληροφοριακών συστημάτων Ρικ Καβαλάρο.
Η υπερδομή του Blackbird είναι σχεδιασμένη με τρόπο ώστε να εκμεταλλεύεται τον άνεμο, ενώ οι τροχοί, μέσω ενός συμπλέκτη περιστρέφουν μια γιγάντια έλικα που δίνει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στο όχημα.
Το ίδιο όχημα κατάφερε να κινηθεί με ταχύτητα 2,1 φορές μεγαλύτερη από αυτή του ανέμου όταν η έλικα αντικαταστάθηκε από μια τουρμπίνα τοποθετημένη απέναντι στον άνεμο.
Πλέον ο Καβαλάρο και οι υπόλοιποι έβαλαν πωλητήριο στο Blackbird με στόχο να αποσβέσουν τα περίπου 20.000 δολάρια που έχουν ξοδέψει και τις 2000 εργατοώρες που έχουν διαθέσει εθελοντικά.
Η δημοπρασία ξεκινά από το Σάββατο 8 Ιουνίου και αυτή τη στιγμή η τιμή έχει φτάσει τα 3.800 Ευρώ.
Δεν είναι άσχημη ιδέα για ένα αυτοκίνητο μηδενικών εκπομπών, υπό την προϋπόθεση ότι οι διαδρομές που θα χρειαστεί να κάνετε είναι μια ευθεία.

Πηγή
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!