Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Μπανάνα παγωτό

Υλικά 4 ώριμες μπανάνες
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

200 γραμμ ζάχαρη
250 ml γάλα
250 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά κρύα


Εκτέλεση Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε μπουκιές. Τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ με το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε στο μείγμα το γάλα και πολτοποιούμε ξανά. Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολ και καλύπτουμε με μεμβράνη. Πριν σφραγίσουμε στις άκρες τη μεμβράνη πιέζουμε να φύγει όσο περισσότερος αέρας γίνεται από το μπολ για να μην οξειδωθεί το χρώμα της μπανάνας. Παγώνουμε καλά το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα. Αφού κρυώσει καλά το μείγμα, προσθέτουμε λίγη λίγη την κρύα κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας πολύ καλά με σύρμα ζαχαροπλαστικής ώστε να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα. Μεταφέρουμε το παγωτό σε παγωμένο σκεύος και το διατηρούμε στην κατάψυξη. Σερβίρουμε το παγωτό με σιρόπι σοκολάτας και φέτες μπανάνα.

πηγή
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!