Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Γαλλία: Τα πιο παράξενα ξενοδοχεία





Η Γαλλία είναι γεμάτη από τα πιο πράξενα ξενοδοχεία, από τέντες που κρέμονται σε δέντρα, μέχρι σπίτια που ακολουθούν την πορεία του ήλιου.
Τα ξενοδοχεία που ακολουθούν προέρχονται από το νέο βιβλίο “Ασυνήθιστα ξενοδοχεία: Γαλλία”.
La Ferme Aventure, La Chapelle-aux-Bois, Lorraine





Ένα αληθινό αεροπλάνο Caravelle μεταμορφώθηκε σε loft, με σαλόνι και κρεβατοκάμαρες, πάνω στο γρασίδι. Χωράει έξι άτομα. (Από €110 τη βραδιά).
 
Belrepayre Airstream & Retro Trailer Park Mirepoix, Midi-Pyrenees



Το Apollo Lounge bar είναι ένα ανακαινισμένο βαγόνι από τελεφερίκ των Πυρηναίων και τα καλοκαίρια γίνεται η ατραξιόν του ξενοδοχείου με την προβολή ταινιών ή βραδιές μουσικής. (Από €110-€200 τη βραδιά, για δύο ή τέσσερα άτομα, ανάλομα με τη σεζόν).
 
L’Appart des Anges Canal du Midi, Villeneuve-lès-Béziers, Languedoc-Roussillon


Κατασκευασμένο στη Γερμανία το 1923, αυτή η φορτηγίδα δόθηκε στους Συμμάχους από τους Γερμανούς.
Σήμερα διαθέτει ευρύχωρη τραπεζαρία, κουζίνα και σαλόνι, συν τρεις ωραία διακοσμημένες κρεβατοκάμαρες. (Από €105-€125 το δίκλινο με πρωινό).
 
Ecotagnes, Les Villards-sur-Thônes, Rhone-Alps



Για τους λάτρεις των ορεινών δραστηριοτήτων, φτιάχτηκαν αυτά τα ξύλινα σπιτάκια, πάνω στις κορυφές δέντρων. Προσφέρουν απολαυστική θέα στο βουνό.(Από €310, περιλαμβάνεται μεταφορά με 4×4, δείπνο και πρωινό).
 
Cour des Loges, Lyon, Rhone-Alps



Περάστε τη νύχτα στο στούντιο ενός φωτογράφου, ανάμεσα σε παλιές φωτογραφίες, κάμερες και φώτα. (Από €304 τη βραδιά)
 
Campement Tamana, Bidon, Rhone-Alps



Μια μικρή αφρικανική γωνιά στις Άλπεις. Κάμπινγκ με ξύλινες και ψάθινες καλύβες και τέντες στη μέση της ερημιάς. Δεν έχει ηλεκτρισμό, το νερό θερμαίνεται με ηλιακή ενέργεια. (€60 η βραδιά)
 
Chez Bertrand, Saint Ouen, Paris



Κοιμηθείτε μέσα σε ένα κάμπριο Citroen 2CV και δείτε τηλεόραση σαν να βρίσκεστε σε “drive-in”. (Από €90)
 
Le Chalet Tournesol, Chauffayer, Provence-Alpes-Azur



Κυνηγήστε τον ήλιο μέσα σε αυτό το σπίτι που ακολουθεί την τροχιά του, όπως ένα ηλιοτρόπιο. Οικολογικό, κατασκευασμένο από ξύλο, έχει τέσσερις μεγάλους ξενώνες και βρίσκεται σε υψόμετρο 950 μ. με φανταστική θέα. (€150 η βραδιά)
 
Les Cadoles de la Colline du Colombier, Iguérande, Burgundy



Αυτές οι καμπίνες κατασκευάστηκαν αρχικά για να φιλοξενήσουν τους αμπελουργούς της Βουργουνδίας. Μετατράπηκαν σε οικολογικούς ξενώνες με τη βοήθεια του βραβευμένου αρχιτέκτονα Patrick Bouchain. (Σουίτες για δύο από €260, minimum δύο βραδιές).
 
Parc Canopée, Ambleny, Picardy



Είκοσι οκτώ αιώρες που κρέμονται από τα κλαδιά των δέντρων αποτελούν αυτό το ξενοδοχείο. Παρέχονται: σκάλα, μαξιλάρι, sleeping-bag, βιβλίο και πυρσός. (Από €25 το άτομο)
 
Seeko’o Hôtel, Bordeaux, Aquitaine



Χτισμένο στα πρότυπα ενός παγόβουνου, το Seeko’o Hôtel απευθύνεται στους οπαδούς του minimal. Περιλαμβάνει spa, ατμόλουτρο και σάουνα. (Από €199)
 
Plum’Arbres, Trémargat, Brittany



Αν θέλετε να νανουριστείτε από το απαλό αεράκι, αυτές οι κρεμαστές τέντες είναι ιδανικές για σας. (Από €25 το άτομο ανά βραδιά, ανάλογα με… το ύψος)

Villa Santa Fe, Saint-Rémy de Provence



Μοναδικά τροχόσπιτα με ιδιαίτερο στυλ. Μπορείτε να απολαύσετε το εξωτερικό τζακούζι και να νοικιάσετε Cadillac του 1960 με σοφέρ. (Από 130€-240€)
Print Friendly and PDF

Σκάστε τις φούσκες!